ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

259 0

REŠETARI, 13. ožujak 2015. – Osnovna škola Ante Starčevića Rešetari tradicionalno je danas, 18. puta je bila domaćin Županijskog natjecanja mladih tehničara Brodsko-posavske županije.

Ove godine na natjecanju je sudjelovalo 114 učenika iz 27 osnovnih škola. Učenici su se natjecati u 12 kategorija, a pobjednici će predstavljati našu županiju na 57. državnom natjecanju mladih tehničara i 3. smotri mladih poduzetnika RH u Primoštenu. Najbolji mladi tehničari u našoj županiji znanje su provjeravali u pismenoj provjeri, izradi tehničke tvorevine i njenoj prezentaciji.

 

-U Rešetare su došli pobjednici školske razine natjecanja. Ukupno je na školskoj razini natjecanja sudjelovao je 401 učenik.

Interes za bavljenjem tehničkim aktivnostima i dalje je izuzetno velik što je pohvalno jer djeca pokazuju interes za tehniku, a mnogima od njih to postane i buduće zanimanje. To nas posebno čini sretnima.

Učenike je za natjecanje pripremalo 26 mentora. Imamo i velik broj, ukupno 26 članova prosudbenih povjerenstava jer je natjecanje organizacijski dosta zahtjevno – kazao je predsjednik Povjerenstva. Tihomir Batalo, dipl. inž.. Rezultate ćemo objaviti naknadno.

 

Related Post

POMOĆ STRADALIMA U POPLAVI

Autor - 06/06/2014 0
REŠETARI, 6. lipnja 2014. – Načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i načelnik Općine Kanfanar Sandro Jurman jučer su dopremili kamion…