USKORO STIŽU UPLATNICE ZA KOMUNALNU NAKNADU

2319 0

NOVA GRADIŠKA, 22. ožujka 2018. – Od početka godine Novogradiščani se pitaju što je s uplatnicama za komunalnu naknadu i kada će ih dobiti. Kako kaže gradonačelnik Vinko Grgić, obveznici plaćanja komunalne naknade vrlo brzo će dobiti uplatnice.

Zašto ih do sada nisu dobili razlog je u tome što je od 1. siječnja prošle godine temeljem Zakona o financiranju vodnog gospodarstva Grad Nova Gradiška u ime i za račun Hrvatskih voda preuzeo poslove vođenja i naplate naknade za uređenje voda. Rješenje o naknadi i dalje donose Hrvatske vode. Očekuje se da će stići narednih dana pa će potom građani i drugi obveznici komunalne naknade dobiti uplatnice.

To znači da ubuduće Hrvatske vode neće slati uplatnice za plaćanje naknade za uređenje voda, već će, sukladno zakonskoj odredbi na uplatnicama za plaćanje komunalne naknade Grad Nova Gradiška posebno iskazati iznos naknade za uređenje voda.

Važno je za naglasiti da se navedenim promjenama da se građanima i drugim pravnim osobama ne povećavaju troškovi, jer se iznosi komunalne naknade i naknade za uređenje voda nisu mijenjali.

 

Related Post