USKORO STIŽU UPLATNICE ZA KOMUNALNU NAKNADU

1418 0

NOVA GRADIŠKA, 22. ožujka 2018. – Od početka godine Novogradiščani se pitaju što je s uplatnicama za komunalnu naknadu i kada će ih dobiti. Kako kaže gradonačelnik Vinko Grgić, obveznici plaćanja komunalne naknade vrlo brzo će dobiti uplatnice.

Zašto ih do sada nisu dobili razlog je u tome što je od 1. siječnja prošle godine temeljem Zakona o financiranju vodnog gospodarstva Grad Nova Gradiška u ime i za račun Hrvatskih voda preuzeo poslove vođenja i naplate naknade za uređenje voda. Rješenje o naknadi i dalje donose Hrvatske vode. Očekuje se da će stići narednih dana pa će potom građani i drugi obveznici komunalne naknade dobiti uplatnice.

To znači da ubuduće Hrvatske vode neće slati uplatnice za plaćanje naknade za uređenje voda, već će, sukladno zakonskoj odredbi na uplatnicama za plaćanje komunalne naknade Grad Nova Gradiška posebno iskazati iznos naknade za uređenje voda.

Važno je za naglasiti da se navedenim promjenama da se građanima i drugim pravnim osobama ne povećavaju troškovi, jer se iznosi komunalne naknade i naknade za uređenje voda nisu mijenjali.

 

Related Post

Sjećanje na novogradiške Židove

Autor - 27/01/2019 0
Autor Franjo Samardžić Foto: Franjo Samardžić, Feliks Valentić NOVA GRADIŠKA, 27. siječanj 2019. – Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (27.…

Ukrao invalidska kolica

Autor - 11/02/2019 0
SLAVONSKI BROD, 11. veljače 2019. – U Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske, zaprimljena je dojava o krađi invalidskih kolica,…