USUSRET IZBORIMA

1931 0

REŠETARI, 15. listopad 2012. – Općinskih organizacija HSS-a raskinula je s HSLS-om koalicijski sporazum u općini Rešetari. Odluka o raskidu koalicije donesena je na sjednici Općinskog odbora HSS-a općine Rešetari 3. listopada ove

godine. Predsjednika Antun Grgić podnio je ostavku na mjesto zamjenika predsjednika Vijeća, dok zamjenik načelnika Željko Kolaković to nije učinio pa je isključen iz HSS-a. Članovi općinskog Vijeća iz redova HSS-a također će podnijeti ostavke.

 

Koalicijski odnos HSS – HSLS na županijskoj razini ostaje stabilan, a HSS će na lokalne izbore samostalno, iako su otvoreni za suradnju s svim političkim opcijama koje će se zalagati za prosperitet i boljitak općine i njenih građana. Kratak je to rezime današnje konferencije za novinare, održane u stranačkim prostorijama u Rešetartima, na kojoj je obrazložena odluka o raskidu koalicije s HSLS-om.

 

– Budući HSS kao koalicijski partner već duže vrijeme ima problema oko suradnje i dobivanja potrebnih informacija o radu općine Rešetari, u skladu s potpisanim koalicijskim sporazumom očekivala se promjena takve prakse od stranke koalicijskog partnera, Kako do istog nije došlo, nego je na službenoj web stranici općine Rešetari HSS proglašen “oponentom” članovi Općinskog odbora stranke donijeli su Odluku o raskidu koalicijskog sporazuma.

 

Razlozi su slijedeći:

 

1. Donošenje Odluke o zaduženju općine Rešetari u iznosu od 3. 700. 000 kuna za koju smatramo da je štetna za žitelje općine,

 

2. Na sjednici Općinskog vijeća u prosincu 2011. godine postavljeno je nekoliko pitanja od strane vijećnika HSS-a na koje je trebalo biti odgovoreno najkasnije za 90 dana, a odgovor nikada nije došao što je kršenje Poslovnika o radu Vijeća,

 

3. Proglašenje koalicijskog partnera HSS za “političkog oponenta” na službenoj web stranici općine u članku “Kruha i igara” te iznošenje niza neistina o istom.

 

Slijedom svega navedenoga, uz odobrenje Općinskog odbora HSS-a, članovi stranke koji obnašaju funkcije u Vijeću općine Rešetari podnijet će ostavke na ta mjesta – navodi se, uz ostalo u priopćenju.

 

– Ja sam kao zamjenik predsjednice Vijeća dao ostavku na tu funkciju dok to nije učinio zamjenik načelnika pa je stoga isključen iz stranke. Koalicijski odnos HSS – HSLS na županijskoj razini ostaje stabilan kakav je bio i do sada jer nije problem u suradnji s HSLS-om, već s načelnikom općine – kazao je Antun Grgić predsjednik općinskog HSS-a.

 

Županijski vijećnik Milan Marčević je dodao kako se nije poštivala ni institucija županijskog vijećnika koji treba sudjelovati u radu općinskog Vijeća. Materijale je kaže, dobio za prve tri sjednice i nakon toga više ne.

Related Post