Velik broj vatrogasnih intervencija

972 0

Samo u posljednja 24 sata vatrogasci su na području triju županija zabilježili veći broj intervencija. Na Jelsi, u uvali Grebišće, došlo je do požara broda jedrilice, dužine 12 m sa 2 člana posade. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je DVD Jelsa s 6 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila. Na mjesto događaja upućen je i vatrogasni brod sv. Florijan iz DVD-a Gomilica zbog mogućnosti onečišćenja. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a brod je potonuo u 17:22 sati.
U Zadarskoj županiji u jutarnjim satima zaprimljena je dojava o požaru na otvorenom prostoru na području otoka Molata. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 10 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, te JVP Zadar, DIP Zadar i DVD Molat sa ukupno 21vatrogasacem, 2 vatrogasna vozila i 1 vatrogasnim brodom. Požar je ugašen u 18:50 sati.
U 16:54 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Sukošana iznad Marine. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 6 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadaira, te JVP Zadar i DVD Sukošan s 26 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila. Nema daljnjeg širenja požara, a DVD Sukošan s 12 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila ostali su na požarištu tijekom noći.

Grad Zagreb
U akciji gašenja požara krupnog otpada u reciklažnom dvorištu koji je izbio 24. srpnja u večernjim satima sudjelovalo je 158 vatrogasaca i 53 vatrogasno vozilo iz JVP Zagreb i DVD-a s područja Grada Zagreba, te vozilo DOKING-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 28 postrojbi. U 2:30 vozila DVD-a vraćena u baze.
Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar“ izvršili mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i u naselju Mičevec (vjetar je skrenuo dim te umjesto prema Utrinama krenuo je prema naselju Mičevec). Prema preliminarnim rezultatima nisu pronađene štetne čestice u zraku. Također, prema informacijama od HMP-a nema ozlijeđenih osoba.
Pristupilo se prekopavanju požarišta strojevima, a otvoreni plamen se još uvijek popvremeno pojavljuje zbog prekopavanja te se odmah gasi.

Related Post