VELIK BROJ ZAHTJEVA ZA UPIS DJECE U VRTIĆ: Za sve će biti osigurano mjesto u vrtićima

1421 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. srpnja 2019. – Roditelji koji svoju djecu imaju namjeru od jeseni slati u novogradiške vrtiće nemaju razloga za zabrinutost jer će sva upisana djeva dobiti mjesto u jednom od dva vrtića. Kazao je to gradonačelnik Vinko Grgić reagirajući na glasine da u vrtićima neće biti dovoljno mjesta.

-Roditelji koji svoju djecu žele upisati u vrtić ne moraju se brinuti. U vrtićima „Maslačak“ i „Radost“ se izvode se radovi i uređuju novi prostori za boravak djece. Sa zadovoljstvom mogu reći da će svako dijete biti upisano i pohađati vrtić. Povećan broj djece u vrtićima zahtijeva i zapošljavanje, pa će se netko u vrtićima i zaposliti.
Imali smo ekstremno veliki interes za upis djece u vrtić od rujna ove godine. Radi se o zahtjevima za više od 70 nove djece od uobičajenog broja upisa. Pronio se glas da se ta djeca neće moći u vrtić jer nema mjesta što je roditelje zabrinulo. Međutim, želim umiriti i reći da će svi biti upisani i da će za svu djecu biti mjesta u vrtićima – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.
S povećanim zahtjevima za upis djece postavlja se i pitanje rađali se to više djece u Novoj Gradiški. Odgovor je ne. Raduje, međutim, odgovor na pitanje zašto toliki zahtjevi za boravkom djece u vrtićima, a odgovor je da roditelji rade.
Statistika posljednjih godina svrstava Novu Gradišku među vodeće gradove u Hrvatskoj po broju zaposlenih i smanjivanju broja nezaposlenih. Podaci se temelje na mirovinskom osiguranju što je najpouzdaniji pokazatelj. U travnju 2016. godine bilo je na području grada 1.405 nezaposlenih osoba, a sada je 616. Zaposlenih je bilo 3.795, a sada ih je 4.797.

Related Post

KOMUNALNI REDAR U AKCIJI

Autor - 28/04/2015 0
Po nalogu komunalnog redara građani će s kolnika morati ukloniti beton koji je služio da automobilom lakše savladaju betonski ivičnjak…