VELIKA KOALICIJA NA RAZINI BRODSKO – POSAVSKE ŽUPANIJE

1728 0

(Slavonski Brod, 23.4.2013.) – Danas su Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatsko socijalno-liberalna stranka sklopili Sporazum o političkoj suradnji na razini Brodsko-posavske županije.

Sporazum su potpisali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić i predsjednica Županijske organizacije HSLS-a Ružica Vidaković. Na osnovi dosadašnje dobre suradnje dogovoreno je da će stranke zajedno podržati kandidate za župana i oba gradonačelnika.

Na nacionalnoj razini vodstva obiju stranaka donijela su odluku da stranačke organizacije na terenu same odluče o koalicijskim partnerima za lokalne izbore. Naravno prednost u pregovorima dala se strankama s kojima već postoji uspješna dugogodišnja suradnja. Vodstvo obiju stranka službeno je objavilo kako će zajedno podržati kandidature župana Danijela Marušića ponovo za župana Brodsko-posavske županije, HDZ-ovog kandidata Dragana Jelića za gradonačelnika Slavonskog Broda i HDZ-ovog kandidata Željka Bigovića za gradonačelnika Nove Gradiške.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Pero Ćosić istaknuo je: “Hrvatska demokratska zajednica sklapa koalicijske sporazume s političkim partnerima koji imaju blizak vrijednosni program, a te su koalicije očekivane i poželjne od hrvatskih birača. Među koalicijskim partnerima vlada međusobno razumijevanje i ovakvi spora- zumi nisu politička podjela pozicija. Drago mi je da je HSLS ponovo prepoznao naš politički tim kao kvalitetnu pobjedničku opciju za nadolazeće lokalne izbore.“ Dodao je: „Imamo snagu koja će pobijediti na lokalnim izborima i izboriti bolje sutra za našu sredinu.“

 

Predsjednica Županijske organizacije HSLS-a Ružica Vidaković u svom je obraćanju izjavila: „Potpisivanje današnjeg sporazuma predstavlja nastavak uspješne suradnje naših političkih stranaka. Od prošlih izbora, od početka četvorogodišnjeg mandata, Hrvatska socijalno-liberalna stranka u Brodsko-posavskoj županiji predstavljala je pouzdanog koalicijskog partnera u izvršnoj i predstavničkoj vlasti. Naročito u poljima kulture, školstva, zdravstva i socijalne skrbi, u koje se redovito ulaže najveći dio županijskog proračuna. Sve projekte započete i dovršene na tim poljima – HSLS smatra i svojim projektima. Pri konkretizaciji ovog sporazuma prioriteti HSLS-a će biti utemeljenje i stvaranje boljih uvjeta za visoko obrazovanje, poboljšanje zdravstvenih i obrazovnih ustanova, potpora masovnom i rekreativnom sportu. Središte gospodarskog programa HSLS-a na državnoj razini jesu obrtnici i mali poduzetnici.“

 

HDZ Brodsko-posavske županije također je potpisao Sporazum o političkoj suradnji sa HSP dr. Ante Starčević i Hrvatskom seljačkom strankom. Politički partneri vjeruju kako je stvaranje velike koalicije odlična odluka čiju će izvrsnost nagraditi birači svojim glasovima. Stranke u lokalnim izborima izlaze zajedno kako bi stvorile šanse za bolje sutra svih sugrađana.

Related Post