Vettel, Alonso i Hamilton na SBTV-u – IZNENADILI LJUBITELJE FORMULE 1 PRIJENOSOM UŽIVO

1164 0

10. travanj 2011. – Nakon silnih iščekivanja svih ljubitelja Formule 1 u Hrvatskoj konačno je riješena dilema da li će i tko će prenositi taj popularni sport. Naime, nakon što je uredništvo sportskog programa HRT-a donijelo odluku o ne potpisivanju novog ugovora s Formula One World Champions Ltd. kojim bi nastavili dosad neprekinutu tradiciju emitiranja tog

elitnog sporta mnoštvo F1 fanova i ljubitelja ostalo je zakinuto za prijenos. Forumi su bili puni zgražanja spram HRT-ove odluke i, dosada, jedina alternativa bila je u gledanju na slovenskoj nacionalnoj televiziji, njemačkom RTL-u, BBC-u ili austrijskom ORF-u no ne i na streamingu. Naravno, to su sve strani tv kanali koji se prenose ili preko satelita ili sve popularnijim digitalnim platformama ali ne i u svim korisničkim paketima. Tako je ekipa HRT-a, kojima i dalje plaćamo pristojbu usprkos tome što  program komercijaliziraju ekonomsko promidžbenim programom, ostavila na suhom  milijunski auditorij gledatelja Formule 1.

Da bi prije nekoliko dana, poslije višemjesečnih pregovora, tvrtka Kreator sa još nekoliko regionalnih tv postaja obznanila da su otkupljena prava prijenosa do 2013. godine. Direktor Kreator grupe Davorin Štetner, kako prenosi portal www.f1-hr.com, potvrdio je kako je dogovor o prijenosu utrka postignut sa Osječkom TV, TV Istrom, Kanalom Ri, Vox-om i Net-om.

No danas ujutro u 10 sati brodska televizija SBTV je kao iznenađenje također prenosila uživo utrku i, kako doznajemo od brodskih kolega, prenositi će sve utrke iz kalendara F1 za 2011. godinu kao i ostale spomenute tv postaje. Još je u razmatranju i prikazivanje svih slobodnih treninga i kvalifikacija počevši od svakog četvrtka kada i počinje Grand Prix vikend uoči nedeljne utrke. Nažalost program više neće prenositi tandem Ivica Blažićko i Neven Novak nego iskusni poznavatelj Formule 1 Mladen Jergović i Goran Dijaković uz vrijedne analize Vojana Jagića.

U vrijeme kada, ma koliko nevjerojatno zvuči, Formula 1 kuca i na naša vrata te se priprema izgradnja motodroma vrijednog 250 milijuna eura nedaleko od Zagreba HRT navodnog zbog rezanja troškova odustaje od Formule 1. Da je ovaj projekt ozbiljan i da je Hrvatska bliža F1 no ikada potvrdio je i Hermann Tilke, kreator većine staza na kojima se danas vozi Formula, koji je posjetivši Bistru donio i gotov projekt. Naravno, staza neće odmah ugostiti F1 no zbog visokih standarda i najveće kategorije raditi će se na tome. Predsjednik FIA-e Jean Todt podržava čitav projekt no treba ga podržati i Bernie Ecclestone koji se bori za proboj F1 primarno u Rusiju i ostala tržišta. Ali, za početak, Hrvatska će zato moći ugostiti također velika i ugledna moto i automobilistička natjecanja poput Moto GP, GT, WTCC serija.

 

Za one koji nisu pratili prvu utrku sezone održanu prije dva tjedna kao i današnju drugu donosimo rezultate i poredak:

izvor: www.F1-hr.com

 

Related Post