VIJEĆE ZA PREVENCIJU – VANDALIZAM, MALOLJETNIČKA DELIKVENCIJA I NASILJE MEĐU MLADIMA

1032 0

NOVA GRADIŠKA, 11, veljače 2011. – U gradskoj vijećnici u Novoj Gradiški u ponedjeljak se održao sastanak članova Vijeća za prevenciju kriminaliteta u cilju razrade daljnjih aktivnosti svih mjerodavnih u lokalnoj zajednici po pitanju prevencije i suzbijanja kriminaliteta. Osim predstavnika policije na ovom sastanku su nazočili: zamjenica gradonačelnika

Nove Gradiške dr. Ljepša Rakas Vujčić, državna odvjetnica Blaženka Prokopec Šimić, predsjednica Koordinacijskog tijela za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Nove Gradiške Ljiljana Lukačević, ravnatelji gradskih osnovnih škola i vrtića, te predstavnici Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo i drugih institucija. Policiju su predstavljali policijski službenik za prevenciju Policijske uprave brodsko-posavske Boris Janč, načelnik Policijske postaje Nova Gradiška Marin Marjanović, te kontakt policajci Bernardin Trnka i Zlatko Cindrić.

Kontakt policajac Trnka predstavio je konkretne podatke sa novogradiškog područja, kroz sadržajnu i iscrpnu prezentaciju o raznim vrstama i oblicima vandalizma, maloljetničke delinkvencije, nasilja među mladima, te nacionalnim programima koji se provode u cilju rješavanja konkretnih problema. Predstavnici drugih institucija su se također uključili u razgovor o ovoj problematici, iznijevši podatke svako iz svog resora, te su se u konačnici svi složili u jednom, a to je zajednički cilj – kvalitetniji suživot građana na novogradiškom području. Bitno je utjecati na najmlađu populaciju, kako bi ih se što više udaljilo od društveno neprihvatljivog ponašanja i to provedbama raznih programa i aktivnosti. Razrađene su i daljnje smjernice, a Grad Nova Gradiška će provedbu raznih preventivnih programa u narednom razdoblju i financijski podržati.

Related Post