VINKO GRGIĆ: Hrvatski branitelji nisu sanjali ovakvu državu i u velikoj mjeri smo ih razočarali

1410 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 29. svibnja 2020. – Polaganje vijenaca i paljenje svijeća u povodu Dana državnosti bila je još jedna prilika da se oda počast hrvatskim braniteljima, koji su živote dali za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku, te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepši Rakas Vujčić u kratkim izjavama su govorili o najvećem hrvatskom prazniku, simbolu uspostave hrvatske države, slobode i demokracije i Novogradiščanima čestitali Dan državnosti.

-Najvažnije je da imamo svoju državu. Svaka politika danas ima svoja mišljenja i stavove. Moram reći da mi je Dan državnosti najdraži državni praznik. Danas smo odvojili vrijeme da se poklonimo našim poginulim braniteljima, zapalimo svijeće i položimo vijence, odamo im poštovanje koje zaslužuju. Zato smo se danas ovdje okupili – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić na novinarko pitanje o promjeni datuma obilježavanja Dana državnosti.

-Hrvatski branitelji nisu sanjali ovakvu državu i u velikoj mjeri smo ih razočarali. Ako nas gledaju odozgo, a gledaju, na nama je da gradimo svjetliju i bolju budućnost. Ovo što se događa i često zauzima dominantni medijski prostor nije to. Trebamo se posvetit projektima i njihovim realizacijama, stvarati bolje i kvalitetnije društvo, a ne da se ljudi iseljavaju, ne samo iz Nove Gradiške, naše regije i cijele naše Domovine, već da se vraćaju. To je naš cilj i misija političara. Ako mi to ne shvatimo tako ozbiljno onda nas treba mijenjati- dodao je.

Odgovorio je i na pitanje o statusu hrvatskih branitelja u Novoj Gradiški.

-Grad Nova Gradiška je uvijek uz svoje branitelje. Sutra ćemo u Novoj Gradiški otvorit jedan od najljepših braniteljskih centara. Naši branitelji koji su prošli cijelom Domovinom kažu da tako nešto nisu vidjeli. Stojimo uz svoje branitelje, u tišini radimo, pomažemo, financiramo braniteljske udruge i što je najvažnije gradimo nešto gdje će oni biti zadovoljni, gdje će se družit i širiti hrvatske ideje i misli. I što je najvažnije zadržati mišljenje i stav o Domovinskom ratu, čuvati njegov dignitet i svoje dostojanstvo- kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

-Okupili smo se da odamo dužnu počast poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, zapalimo svijeće i položimo vijence u povodu Dana državnosti. Okupili smo se u velikom broju jer su nam to dozvolile epidemiološke mjere. Svi smo danas sretni i ponosni. Koristim priliku da svim Novogradiščankama i Novogradiščanima, kao i svim žiteljima bivše Općine Nova Gradiška čestitam Dan državnosti i zaželim sve dobro – kazala je dr. Ljepša Rakas Vujčić.

Related Post

BURZA RADA

Autor - 14/04/2014 0
Najveće povećanje broja nezaposlenih u istom razdoblju zabilježeno je u općini Davor za 17,6 posto, a najveće smanjenje broja nezaposlenih…