Vinko Grgić podnio pismenu ostavku na mjesto gradonačelnika, do lokalnih izbora zamjenjuje ga Borislav Vidošić

952 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 23. listopada 2020. – Gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić podnio je pismenu ostavku i do lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021. godine funkciju gradonačelnika obnašat će Borilsav Vidošić, koji je do sada na temelju punomoći Gragića, obavljao poslove gradonačelnika. Kako je kazao Vinko Grgić će se pismeno očitovati o razlozima podnošenja ostavke.
Pismenu ostavku gradskoj upravi proslijedio je Zoran Mataić, odvjetnik Vinka Grgića.
Kako je obrazložio tajnik Grada Zlatko Zebić, Borislav Vidošić je na listi za izbor gradonačelnika bio kao zamjenik na drugom mjestu i po tom zakonskom osnovu će dužnost gradonačelnika obnašati do izbora.
– S jučerašnjim danom dosadašnji gradonačelnik Vinko Grgić podnio je ostavku. Temeljem zakonskih odredbi, podnošenjem ostavke mandat gradonačelnika prestaje silom zakona onoga trenutka kada je urudžbiran u Gradu Novoj Gradiški. Jučer smo to i obavili, što znači da od danas gradonačelnik Grgić više ne obavlja ovu funkciju – kazao je Zlatko Zebić. tajnik Grada.
Borislav Vidošić je za slijedeći četvrtak najavio održavanje sjednice Gradskog vijeća i nastavak svih započetih projekata.

Related Post