Visoka pobjeda Cerničana

508 0

26. ožujak 2012. – Jučer su nogometaši Mladosti

u jednoj vrlo važnoj utakmici visoko pobijedili inače solidnu momčad Naška iz Našica sa velikih 4:1 (0:0). Prema prvom poluvremenu, kada je igra bila obostrano ležerna bez izrazitih prilika s jedne i druge strane, teško je bilo predvidjeti da bi u nastavku, uz znatno poboljšani tempo, osobito kod Cerničana, efikasnost strijelaca bila tako izražena. Mladost je igrala taktički dobro, možda u početku malo rezervirano, jer su se gosti prije utakmice nadali ne samo dobrom ishodu, nego i pobjedi u Cerniku, zadovoljni osvajanjem bodova na vlastitom terenu u prošlom kolu. To su u prvih pola sata igre i demonstrirali držeći liniju igre na svojoj polovici, a tek tu i tamo polukontrama nastojali ugroziti gol Mladosti. Nasuprot, Cerničani su imali daleko više od igre, imali su stalnu terensku inicijativu, bilo je i nekoliko vrlo izglednih prilika, ali nije bilo realizacije. Sve je prekinuo Josip Jelančić u 41. minuti svojim pogotkom, ali i velikim poklonom gostujućeg vratara. Naime, bio je to jedan od čestih napada domaćina. Jedan obrambeni igrač Naška u namjeri da loptu vrati svome vrataru to je učinio tako nespretno da je lopta lagano krenula vrataru. Međutim, akciju je pratio lukavi Jelanćić koji je vidio priliku da presječe put lopti i to je u brzom trku i učinio. Dočepao se lopte prije vratara, poveo ju nekoliko koraka i ubacio je u mrežu za iznenadno vodstvo Mladosti od 1:0. Bio je uistinu pravi potez mudrog Jelančića. I nakon toga Mladost je i dalje napadala i samo zahvaljujući vrataru gosta rezultat nije povećan.

 

U nastavku sasvim druga priča. Trener Dinko Terzić je u poluvremenu zamijenio Ivana Vlaovića s Matejom Terzićem i ovaj mu se odužio pogotkom već u prvom napadu i u prvoj minuti nastavka. Naime, u početnom napadu loptu je imao Matej Vlaović koji je u jednoj brzoj akciji poslužio idealno Terzića koji odmah šutira i matira vratara i Mladost vodi s 2:0 u 46. minuti. Dalje se igra odvija sa dosta tempa, daleko više nego u prvom poluvremenu i nižu se naizmjenične akcije obje momčadi. I gosti su sada daleko efenzivniii, ali ipak napadi Cerničana su daleko konkretniji. Rezultat takve igre su brojne prilike pred jednim i drugim golom. U 55. minuti gosti uspijevaju smanjiti rezultat (2:1). Međutim, najveća prilika imala je Mladost u 75. minuti kada je Matej Vlaović u pravom slalomu prešao čak 5 ili 6 igrača, ujurio u kazneni prostor i ondje bio srušen na samo desetak metara od gola. Bio je to klasični jedanaesterac, ali sudac nije tako mislio i nije dosudio ništa. Ipak, Cerničani povećavaju vodstvo na 3:1 nakon opet jedne bizarne pogreške obrane Našičana kada ponovno igrač gosta želi vratiti loptu vrataru, akciju prati ovaj put Josip Martinović. Vartar je ušao u dribling sa Martinovićem, koji je bio brži i uspješniji, te oduzima loptu vrataru i plasira ju u mrežu (3:1). Bila je to 89. minuta. I kada smo mislili da je utakmica završena tim rezultatom u sudačkoj nadoknadi jedan napad Mladosti na jedno desetak metara od gola Naška srušen je Terzić, u daleko blažem prekršaju nego što je bio srušen Vlaović u 75. minuti, ali sudac sada dosuđuje kazneni udarac. Naravno, rutiner Matej Vlaović razantnim udarcem postiže pogodak i Mladost dobiva utakmicu s visokih i po svemu zasluženih 4:1. Tako su nogometaši Mladosti nastavili niz nepobjedivosti ove sezone na svom igralištu, a kada se doda prošlonedjeljna pobjeda u Lipiku (3:1) slobodno se može reći da je Mladost sjajno startala ovog proljeća.

 

Mladost je danas igrala u sastavu: Kao 7, Jurić 7, Kalić 7, Jelančić 7-5, ( od 88.Žakić -), M. Vlaović 8, I. Vlaović 7 (od 46. Terzić 7,5), Akmačić 7, Mulac 7, Boban 7, (od 82. Gubić -), Martinović 7.5, Kumić 7. TRENER Dinko Terzić 7. Igrač utakmice Matej Vlaović.Žute kartone dobili su Mulac i Akmačić.

 

Na slici. Momčad Mladosti nakon jučerašnje visoke i vrijedne pobjede nad Naškom iz Našica.

Related Post