VLADA RH POVUKLA SUGLASNOST O ZADUŽENJU GRADA NOVA GRADIŠKA

636 0

Nažalost, činjenica je da i u vlastitim redovima imamo ljude koji rade za osobni interes, što nikako nije spojivo s onim za što se mi zalažemo – piše u priopćenju za medije predsjednika Gradskog vijeća prof. Mirka Golovrškog i gradonačelnika dipl. ing. Josipa Vukovića.

 

 

NOVA GRADIŠKA, 23. kolovoz 2012. – Vlada RH danas je na zatvorenom dijelu sjednice izvan snage stavila Odluku o davanju suglasnosti za zaduženje Gradu Nova Gradiška.

– Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu današnje, 46. sjednice, Izvan snage stavila Odluku o davanju suglasnosti jedinici lokalne samouprave za zaduženje. Kako je provođenjem upravnog nadzora utvrđeno da Odluku o zaduživanju Grada Nove Gradiške za izgradnju komunalne infrastrukture i proizvodnih hala u Industrijskom parku, od 11. travnja 2012. godine, nije donijelo Gradsko vijeće na svojoj sjednici, već je samo potpisana od strane osobe koja predstavlja to tijelo, Vlada stavlja izvan snage Odluku o davanju suglasnosti Gradu Novoj Gradišci za zaduženje kod Hypo Alpe-Adria Bank d.d – navodi se u priopćenju Vlade RH.

 

U izjavi za medije o odluci Vlade RH očitovali su se predsjednik Gradskog vijeća Mirko Golovrški i gradonačelnik Josip Vuković.

 

– Za sada vam možemo priopćiti samo to da, ako je Vlada povukla suglasnost za kreditiranje razvojnih programa grada, Grad će vratiti novac sukladno zakonskim propisima.

To nažalost znači da neće biti razvojnih investicija, što je prozvanim čelnicima Grada najviše žao. No, imamo dokumentaciju da ništa nismo falsificirali i radili bez suglasnosti s Ministarstvom financija, što ćemo nadamo se uskoro moći i dokazati. Nažalost, činjenica je da i u vlastitim redovima imamo ljude koji rade za osobni interes, što nikako nije spojivo s onim za što se mi zalažemo – piše u priopćenju za medije predsjednika Gradskog vijeća prof. Mirka Golovrškog i gradonačelnika dipl. ing. Josipa Vukovića.

Related Post

LJUPINA

Autor - 26/08/2012 0
Ovog vikenda (24. i 25. 08.2012), održana je dječja manifestacija “Open fun football schools”, gdje je od ukupnog broja od…