VLADIMIR ŠEKS: KNJIGA JE MOJ OBRAČUN S KRIVOTVORITELJIMA NOVIJE HRVATSKE POVIJESTI

1339 0

NOVA GRADIŠKA –  Sinoć je u gradskoj vijećnici  održana  promocija knjige  „Moja sjećanja na stvaranje hrvatske države i Domovinski rat“ 1. i 2. dio., autora Vladimira Šeksa.  Uz autora promotori su  bili  prof.dr. Ivica Miškulin i  prof.dr. Dinko Čutura.

Knjige su to,kako kaže autor Vladimir Šeks, sjećanja  na 1991. godinu, na stvaranje hrvatske države i Domovinski rat.

-Prvo da se otrgne od zaborava najsudbonosnija godina  stvaranja hrvatske države, 1991. godina,  i to na temelju dokumentirani i  argumentiranih  zbivanja, a ne nikakvih proizvoljnih.  Iznose se neke nove činjenice i dokumenti. To je moj obračun s krivotvoriteljima   novije hrvatske povijesti, brojnim krivotvoriteljima   koji noviju  hrvatsku povijest  temelje na  tome da je hrvatska država  nastala  u građanskom ratu, da su jednako kriva oba nacionalizma, hrvatski i srpski, da je kriva i Hrvatska demokratska zajednica i predsjednik Tuđman. Nasuprot tome ja dokumentirano   branim istinu  da je temelj ove hrvatske   države pobjeda  hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja  u pravednom, obrambenom Domovinskom ratu. To je moj rat protiv krivotvoritelja  i falsifikatora novije hrvatske povijesti – kazao je Vladimir Šeks.

       -Moram se zahvaliti gospodinu Vladimiru Šeksu i promotorima knjige  što su došli promovirati  ovu knjigu, jer je ona svjedok jednog vremena. Sigurno je da knjigu  trebaju mnogi pročitati, sigurno je da ona treba biti  u školama, da se  pronosi istina o stvaranju hrvatske države i Domovinskom ratu –  kazao je župan Danijel Marušić.

       -Počašćeni smo što je  večeras  promocija knjige gospodina Vladimira Šeksa  u Novoj Gradiški,  u gradu  koji ima izrazito razvijenu suptilnost za Domovinski rat,  žrtve rata i sve  sudionike i stradalnike.

       Čast mi je biti pozvana na promociju  u svojstvu voditeljice  Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata i osobno pozdraviti gospodina Šeksa.

       Knjiga je doprinos svim našim dosadašnjim nastojanjima da govorimo istinu o Domovinskom ratu, da učimo nove generacije, kako je i što je  gdje  bilo. Iznimno sam zadovoljan što je gradska vijećnica puna branitelja, članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata i građana sa iznimnim interesom za ovu knjigu – kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Related Post

II. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica.

Autor - 05/07/2013 0
Povodom obilježavanja osamnaeste godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6-10. srpnja/jula 2013. organizira II. Ultramaraton na…