VOZAČ AUTOBUSA ZASPAO:  10  poginulih i 45 ozlijeđenih Kosovara koji su iz Njemačke išli kući na odmor 

594 0

Vozač autobusa (52)  je uhićen  i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu 

Autor Franjo Samardžić,   Foto Ivica Galović, Pixel

SLAVONSKI BROD, 25. srpnja 2021.  – Poznate su pojedinosti  teške prometne nesreće koja   se jutros dogodila  na autocesti kod Slavonskog Broda. Autobus kosovskih registarskih oznaka sletio je s kolnika i tom se prilikom  prevrnuo.  U nesreći će poginulo 9 putnika i vozač koji nije vozio, a 45 putnika završilo je u brodskoj bolnici, od kojoj 15 sa teškim tjelesnim   povredama.  Autobus je prometovao na relaciji Frankfurt – Priština.  Kako navodi Gezim Kasapolli, izvanredni  i opunomoćeni veleposlanik Kosova, radi se o Kosovarima na radu u Njemačkoj koji su išli kućama na godišnji odmor. 

Vozač autobusa (52)  je  izjavio da je zaspao. Pritvoren je bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

-Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, jutros u 6 sati i 19 minuta, zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na južnom prometnom traku, kod Slavonskog Broda u kojoj je nekoliko osoba smrtno stradalo, dok je više ozlijeđeno. 

   Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka.

 Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu. 

Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici vatrogasnih postrojbi i društava, radi izvlačenja tijela unesrećenih.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradalo 10 osoba, 15 osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 30 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. 

Ozlijeđene osobe su prevezene u bolnicu u Slavonskom Brodu na ukazivanje liječničke pomoći, gdje su zadržane na daljnjem liječenju. 

U vremenu od 7,40 sati, dionicom autoceste A3 promet je bio zatvoren i preusmjeravan obilazno te je u 11,35 sati pušten jednom prometnom trakom.

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu – priopćila je Policija brodsko-posavska. 

Related Post

Izložba :

Autor - 07/05/2019 0
Od 10. svibnja, kada se u Gradskom muzeju otvara, Novogradiščani će do kraja kolovoza moći razgledati jedinstvenu izložbu KAD BI…