XXI. Rešetarački susreti pjesnika počeli promocijom zbirke pjesama mladih pjesnika

1188 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 15. rujna 2018. godine – Promocijom zbirke pjesama mladih pjesnika „Rumenilo riječi“ danas su u Vatrogasnom domu u Rešetarima počeli XXI. Rešetarački susreti pjesnika.

U ime KLD „Rešetari“ okupljene mlade, ali starije pjesnike sudionike ovogodišnjih susreta, među kojima je bila i Diana Mašala-Perković, tajnica Hrvatske matice iseljenika pozdravio je u ime organizatora predsjednik Ivan De Villa. U ime OŠ „Ante Starčević“ male pjesnike, posebno male pjesnike iz osnovne škole iz Lupaka u Rumunjskoj, pozdravio je ravnatelj Tihomir Batalo.

Zbirku pjesama „Rumenilo riječi, u kojoj je predstavljeno 48 malih pjesnika iz Hrvatske (Donja Voća, Podstrena, Rešetari i Slobodnica) i iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke i Rumunjske, predstavila je prof. Gabrijela Vojvodić.

Odabir pjesama obavile su profesorice Gabrijela Vojvodić, Morana Plavac i Snježana Josipović.

-Možda ćeš i ti poželjeti zapisati svoje osjećaje, stoga se prepusti riječima! Kineska poslovica kaže „Dječji život je poput komada papira na koji svatko ostavlja bilješku“. Neka i ove pjesme ostave pozitivan trag u tvojemu životu i budu ti suputnik u sretnom odrastanju – napisala je u predgovoru prof. Gabrijela Vojvodić, koja je odradila najveći posao u pripremi najnovije zbirke pjesama mladih pjesnika.

Sunakladnici ove zbirke poezije mladih su KLD „Rešetari“ , Tiskara Nova Gradiška, Hrvatska matica iseljenika i Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Sponzor i ove zbirke pjesama mladih i ove godine je bio Antun Kikaš iz Kanade.

Related Post