Inicijativa “40 dana za život” poziva na promociju knjige „Neplanirano“ i tribinu pod nazivom “Za dijete više.”

1017 0

NOVA GRADIŠKA, 14. listopada 2019. – Inicijativa “40 dana za život” Nova Gradiška poziva vas na promociju knjige „Neplanirano”, nakladničke kuće Verbum, te tribinu pod nazivom “Za dijete više.” Promocija knjige i tribina održati će se 16. listopada 2019. u Gradskoj vijećnici grada Nove Gradiške s početkom u 19 sati.

-Poštovani prijatelji, dragi vjernici, predraga braćo i sestre u Kristu,

16. listopada 2019. u gradskoj vijećnici grada Nove Gradiške s početkom u 19:00 h održati će se predstavljanje hit knjige „Neplanirano“ nakladničke kuće Verbum.

Knjiga „Neplanirano“ govori o Abby Johnson i njezinoj potresnoj životnoj ispovijesti u kojoj je od ravnateljice klinike za pobačaje, Planiranoga roditeljstva (Planned Parenthood), postala zagovornica prava nerođenih te o njezinoj preobrazbi vlastitog života. Knjiga je ubrzo nakon objavljivanja postala međunarodni bestseler, i po kojoj je snimljen i vrlo uspješan igrani film. Abby Johnson u knjizi opisuje kako je sa svojega položaja odstupila nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju. Zbog tog se strašnog iskustva nakon punih osam godina rada u klinici za pobačaje pridružila protivnicima pobačaja koji su se molili pred ogradom klinike u sklopu inicijative „40 dana za život“. Na stranicama ove potresne knjige po kojoj je snimljen i istoimeni film Abby Johnson prvi put otkriva sve detalje svoje dramatične priče i osobna previranja koja su je dovela do potpune nutarnje preobrazbe. Abby Johnson, kao osoba koja je bila u prvim redovima bitke i na pro-choice i na pro-life strani, u svojoj knjizi Neplanirano donosi jedinstven uvid u temu pobačaja koja izaziva političke kontroverzije. Stoga će ova knjiga biti intrigantna i onima koji se brinu o pravu na izbor i onima koji se brinu o pravu na život, kao i svima onima koji pomažu ženama suočenima s neželjenom trudnoćom.

Osim promocije hit knjige održati će se i tribina na temu „Za dijete više.“ Rođenje svakog djeteta u Hrvatskoj, koja je postala siromašna životom, nije samo obiteljski, nego i događaj Crkve i naroda, jer je svako dijete Božji dar i znak nade u budućnost.

Gosti predavači su Lidija Dugan, regionalna koordinatorica Inicijative „40 dana za život“ za Slavoniju i vlč. Marko Dušak, kapelan Župe Bezgrešnog Začeća BDM Nova Gradiška.

Stoga pozivamo sve građane, vjernike i ljude dobre volje da nam se pridruže na promociji knjige i tribini te svojim dolaskom potaknu druge na razmišljanje o vrijednostima ljudskoga života jer su sva djeca ne samo naša Hrvatska, nego i Božja nada! – Zrinka Ferenčina, u ime Inicijative “40 dana za život” Nova Gradiška.

Related Post

POLICIJA UPOZORAVA MOTOCIKLISTE

Autor - 31/03/2014 0
SLAVONSKI BROD 31. ožujak 2014. – Dolaskom ljepšeg vremena, povećao se broj mopeda i motocikala na cestama Brodsko-posavske županije. Policija…