ZA GLADNU DJECU U RUANDI

1499 0

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi, a kampanju u Hrvatskoj podržao je i pisac Hrvoje Šalković

 

ZAGREB,4. studenog 2016. – U okviru svoje kampanje PricelessCauses i u partnerstvu s UN-ovim Svjetskim programom za hranu (World FoodProgramme; WFP), Mastercard i ove godine donira sredstva za osiguravanje školskih obroka u Ruandi. Korisnici Mastercard kartica diljem nekoliko zemalja Srednje i Istočne Europe, uključujući i Hrvatsku,svakom transakcijom automatski generiraju donaciju, a svaka donacija(€0,20) dovoljna je za jedan školski obrok.

 

Izvještaj o ishranjenosti u ovoj afričkoj državipokazao je kako je 43 posto djece dobi do 5 godina kronično pothranjeno. Mastercard zajedno sa svojim korisnicima kroz ovu inicijativu želi donirati sredstva za 3,5 milijuna školskih obroka za gotovo 19.000 djece, a Hrvati će od tog donirati gotovo 205.000 obroka, odnosno osigurati da 1.024 djece u Ruandi dobiva obroke tijekom jedne godine.

 

Kampanju u Hrvatskoj je podržao i pisac Hrvoje Šalković koji je proputovao 118 država svijeta na svih 7 kontinenata, uključujući Afriku.

 

„Uz puno poštovanje prema svim Hrvatima koji teško žive, uz tugu zbog spoznaje o umirovljenicima koji kopaju po kantama za smeće, mi još uvijek ne znamo što je pravo, istinsko siromaštvo. Polovica ljudi na planeti živi bez tekuće vode i struje, u neljudskim uvjetima. Jedna od zemalja u najtežem položaju je Ruanda, u kojoj je 40% djece mlađe od pet godina kronično pothranjeno. Zato istinski podržavam ovu plemenitu akciju Mastercarda i WFP-a, u nadi da ćemo prikupiti što više sredstava“, rekao je Hrvoje Šalković.

 

Obroci uključuju lokalno proizveden kukuruz i mahunarke, stoga uz same hranjive obroke koji djeci daju energiju i snagu za boravak u školi te koncentraciju na učenje, ovo partnerstvo pomaže podržavati i lokalnu ekonomiju te obiteljske farme u Ruandi.

 

Autor Ana Subašić Media Val

Related Post