IZLOŽBA – Uz čuvanje djece i kućanske poslove nastaju vrijedni ručni radovi

887 0

 NOVA GRADIŠKA, 8. ožujka, 2010. – Forum žena SDP-a u povodu 8. ožujka Međunarodnog dana žena pozvao je vrijedne žene koje izrađuju ručne radove da ih pokažu javnosti. Da imaju imaju što pokazati potvrdilo se na izložbi u društvenom domu. Mnoge od njih samozatajno rade kod kuće. Čuvajući djecu i radeći druge poslove našle su vremena da iskoriste umijeće svojih ruku i da bi se ispunile. Posegnule su za ručnim radom. Nadamo se da će ova izložba postati tradicionalna. I ove godine se na izložbu javilo puno žena. Iznenađeni smo odazivom pa se tražio prostor više za izlaganje – kaže Nevenka Milinčević.

Zorica Popović, predsjednica Foruma žena novogradiškog SDP-a, obraćajući se okupljenima, među kojima je bila i zamjenica gradonačlenika Ljepša Rakas-Vujčić, izrazila je zadovoljstvo što su se iz anonimnosti izvukle žene iz Nove Gradiške i općina novogradiškog kraja koje su godinama samozatajno bile kod kuće i stvarale. Pohvalila je žene iz Drgalića koje su se dobro organizirale u Udruzi „Trobojnica tkanica“. Izložbu je popratila humanitarna akcija «Vratimo im radost u život» s ciljem da se prikupi novac za osobe sa autizmom, posebnim potrebama, siromašne i bolesne. Organizirana je tombola od 10 kuna, a svaka je dobivala. Uz radove žena koje su izlagale na tomboli su se mogli dobiti i vrijedni umjetnički radovi članova Književno-likovnog društva Rešetari. (F.S.)  

 

Related Post

12. KONVENCIJA SDP-a

Autor - 03/06/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 3. lipanj 2012. – Na 12. konvenciji SDP-a održanoj jučer u Zagrebu 2290 delegata biralo je novo vodstvo…

Inventura GO SDP-a

Autor - 30/12/2011 0
NOVA GRADIŠKA, 30. prosinac 2011. – Koncem 2012. godine novogradiški SDP-ovci imaju razloga za zadovoljstvo. Uz vlast u gradu i…