GRADSKI ODBOR SDP-a

1735 0

Nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a razočarani su ostali svi oni koji su priželjkivali veće turbulencije unutar te stranke, ostavke i povlačenje s dužnosti, čak i gradonačelnika Josipa Vukovića.

NOVA GRADIŠKA, 21. kolovoz 2012. – Iako je pobudila interes medija sinoć je sjednica Gradskog odbora SDP-a Nova Gradiška održana iza zatvorenih vrata. Nakon sjednice nisu se od Igora Dagovana, glavnog tajnika stranke i Tihomira Jakovine, predsjednika Županijskog odbora, kao ni Franje Kikića predsjednika novogradiškog SDP-a i gradonačelnika Josipa Vukovića mogle dobiti izjave. Danas je zato stiglo kratko priopćenje koje je potpisao predsjednik Gradskog odbora Franjo Kikić. /naslovna fotografija je simbolična/

 

kliknite na priopćenje:

Kako doznajemo problem zaduživanja grada kod Hypo banke za 10 milijuna kuna riješit će se „sukladno važećim zakonskim propisima“ na način će se novac vratiti banci, a Vlada RH će povući suglasnost za zaduživanje kako se o tom više ne bi kalkuliralo. Konkretno to znači da gradonačelnik Josip Vuković više neće od Gradskog vijeća tažiti suglasnost za zaduživanje Grada za izgradnju komunalne infrastrukture i proizvodnih hala u Industrijskom parku Nova Gradiška, a SDP-e po tom pitanju u Gradskom vijeću morati tražiti većinu.

Odustajanjem od kredita neizravno je na Gradskom odboru SDP-a priznato da je bilo grešaka u koracima i transparentnosti kod zaduživanja grada. Koliko smo mogli doznati o odgovornosti gradonačelnika Josipa Vukovića, predsjednika Vijeća Mirka Golovrškog i tajnika Zlatka Zebića nije bilo govora.

Sada, kada kredita više neće biti čini se da mogu svi odahnuti. Jednako, vladajući SDP-e i oporba, a valjda i građani. Ostaje pitanje gdje je tu interes Grada Nova Gradiška i njegovih građana u koji su se novogradiški političari pozivali proteklih mjeseci. Danas se, naime, može čuti mišljenje da je kredit, upravo zato što mu je jamac bila Vlada RH, trebalo učiniti transparentnim, zadržati ga i graditi komunalnu infrastrukturu i hale. Kredita, dakle neće biti ali to sigurno za oporbu nije završena priča.

Nakon sjednice Gradskog odbora SDP-a razočarani su ostali svi oni koji su priželjkivali veće turbulencije unutar te stranke, ostavke i povlačenje s dužnosti, čak i gradonačelnika Josipa Vukovića.

Što se tiče zamjenice gradonačelnika dr. Ljepše Rakas-Vujčić, koja se javno ogradila od protupravnih radnji vezanih za dobivanje kredita kod Hypo banke, ali i nekih drugih događanja unutar SDP-a, njoj je prepušteno na volju da odluči hoće li ili ne i dalje biti zamjenica gradonačelnika.

Related Post

IZBORI U SDP-u

Autor - 08/10/2013 0
Na županijskoj konvenciji će se, od dva potpredsjednika županijske organizacije SDP-a , birati jedan s područja grada Nova Gradiška i…