ZA LJUBITELJE PIVA: Počeo prvi CRAFT U SRCU SLAVONIJE

2233 0

NOVA GRADIŠKA, 27.  listopada 2017. – Zahvaljujući Gradu Nova Gradiška i Tvornici slada Slavonija slad danas je u Društvenom domu otvoren prvi Craft u   srcu Slavonije  koji je okupio 15 proizvođača craft piva  koji danas i sutra  na svojim štandovima nude više od 30 vrsta craft piva.

Na otvaranju proizvođače craft piva pozdravili su gradonačelnik Vinko Gergić i direktor Slavonija slada Vlado Bićanić.

-Zahvaljujem se svima čija je ideja bila da napravimo  jednu ovako lijepu priču. Posebno se zahvaljujem   Slavonija sladu i Mariu Bošnjaku, turističkim  zajednicama Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije koje su prepoznale  ovaj događaj. Mi Novogradiščani se ponosimo činjenicom da je brend  Ožujskog piva potječe  iz Nove Gradiške koji je  1893. godine kupljen od Zagrebačke pivovare otišao u Zagreb.  To nam je bio poticaj da stvaramo jedan ovakav događaj   koji će promovirati činjenicu da je  pivska industrija  krenula iz Nove Gradiške. Uz  pomoć Slavonija slada i  proizvođača craft piva  želimo da se o gradu Nova Gradiška priča kao o gradu piva – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

-Ovaj događaj treba biti veselje svih nas.  Sretan sam što danas ovdje imamo craftere koji su donijeli osvježenje, nove okuse i nove vrijednosti. Mi smo tu u Slavonija sladu da svojim proizvodima tomu doprinesemo.   Želim da ovaj događaj bude najava onoga što će se dogoditi   u narednih godinu dana. Svi crafteri bit će naši  partneri u nastojanju da napravimo slad koji će poslužiti proizvodnji vrhunskih piva  sa  mirisima, okusima, bojama i  pivskim pričama  – kazao je Vlado Bićanić.

Zadovoljne  održavanje ove  manifestacije su  Dinka Matijević i Ružica  Vidaković, direktorice  Turističkih zajednica Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije jer su  Slavonija slad i Grad Nova Gradiška  u suradnji s crafterima  napravili  manifestaciju  koja je  izvrsna turistička priča.

Danas će se u Društvenom domu  održati maraton u ispijanju piva i natjecanje u  brzinskom ispijanju piva, a današnje druženje craftera i ljubitelja piva završit će   sa rock večeri  uz  Unimogse.

Sutra će biti održan okrugli stol: što je  slad u craftu i natjecanja u   izdržljivosti držanja krigle i točenja piva bez pjene. Ovo dvodnevno pivsko druženje završit će nastupom Nives Celzijus.

Related Post