ZA NAJMLAĐE STANOVNIKE OPĆINE REŠETARI: Novi dječji vrtić, energetska obnova i dogradnja osnovne škole

1058 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 12. lipnja 2018. – Privode se kraju radovi vrijedni 134 milijuna kuna na aglomeraciji Nova Gradiška u koje je, uz Grad Novu Gradišku i Općinu Cernik uključena i Općina Rešetari. S realizacijom ovog životno važnog projekta za stanovništvo u općini Rešetari završava se i jedno iznimno važno razdoblje izgradnje osnovne komunalne infrastrukture kojim će uz izgradnju kanalizacije i odvodnju biti osigurana i pitka voda.

U slijedećem periodu realizirat će se u Rešetari dva veoma značajna projekta za najmlađe stanovnike.

U povodu Dana škole OŠ „Ante Starčević“ potpisan je ugovor o energetskoj obnovi škole i najavljen projekt njene dogradnje. Energetska obnova škole vrijedna je 2.224.314 kuna. Energetskoj obnovi škole treba dodati i najavu rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade. Projekt rade Brodsko-posavska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja o Općina Rešetari. Projekt vrijedan 8 milijuna kuna trebao bi se realizirati do 2020. godine.

Najmlađe stanovnike općine Rešetari i njihove roditelje obradovat će izgradnja dječjeg vrtića vrijednog, bez unutarnjeg uređenja, više od 7 milijuna kuna. Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Brodsko-posavske županije, Ispostava Nova Gradiška, izdao je Općini Rešetari građevinsku dozvolu za gradnju novog dječjeg vrtića u Rešetarima u kojemu će moći boraviti 80 djece.

 

 

Related Post

Radost Uskrsa u Gradskoj knjižnici

Autor - 17/04/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 17. travnja 2019. – Knjižničari Gradske knjižnice organizirali su u povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana, još jedno prigodno…