Za predsjednicu Općinskog vijeća Dragalić izabrana Vesna Peterlik (HDZ)

2310 0

Autor Franjo Samardžić

DRAGALIĆ, 17. lipnja 2021. – Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dragalić sinoć je za predsjednicu  Općinskog vijeća izabrana VESNA PETERLIK (HDZ),  a za zamjenika DARKO MARJANOVIĆ (HDZ).  Izabrani su sa 6 glasova za i 3 suzdržana.

U prvom dijelu sjednice  predsjedala je Dubravka Knežević, tajnica Županijske skupštine , a  potom Vesna Peterlik  sa liste HDZ-e  koja je  na izborima  dobila najveći broj vijećničkih mjesta, a potom i kao novoizabrana predsjednica.  

 Na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća nazočni  su bili  načelnik ZVONIMIR KARLIK koji je na prošlim izborima potvrdio još jedan mandat, isto kao i RANKA  MILOJKOVIĆ (SSDS)  kao zamjenica načelnika iz redova srpske nacionalne manjine.

Predsjednik  Mandatne komisije ZORAN MAJNARIĆ, nakon uvida u izborni materijal,  vijećnike   je upoznao sa  rezultatima za izbor  članova Općinskog vijeća Općine Dragalić na izborima održanim 16. svibnja 2021. godine. 

Lista HDZ-e je dobila  196 glasova ili 39,04 posto, Lista Grupe  Birača Maria Brađaševića  190 glasova ili 37,84 posto  i Lista SDP-e 116 glasova ili 23,10 posto.

Vijećnici su na znanje primili izvješće o provedenim izborima za Općinsko Vijeće Općine Dragalić uz konstataciju da je osigurana zastupljenost srpske nacionalne manjine. Svečano su prisegnuli i pismenu prisegu potpisali.

Članovi Općinskog vijeća Općine Dragalić sa liste HDZ-e su VESNA PETERLIK, ZLATKO DEVEDŽIĆ, DARKO MARJANOVIĆ  i  ZORAN MAJNARIĆ,  Grupe građana MARIO  BRAĐAŠEVIĆ, BRANKICA FRANJEŠEVIĆ i VJEKOSLAV BARTA i sa liste  SDP-e  BRANKO TURK  i  RADE BOSANAC.

Predsjednica  Općinskog vijeća Vesna Peterlik  zahvalila je na ukazanom povjerenju  i  pozvala vijećnike na suradnju  u interesu, kako je naglasila,  svih građana i prosperiteta Općine Dragalić. 

Related Post