„ZAHVALA“ SUSJEDIMA

366 0

NOVA GRADIŠKA , 22. studeni 2016. – Diplomski studij sestrinstva nije, kako se prošle godine najavljivalo prilikom otvaranja preddiplomskog studija sestrinstva, otvoren u Novoj Gradiški već u Slavonskom Brodu.

Za to je bivši gradonačelnik Željko Bigović na prošloj sjednici Gradskog vijeća optužio sadašnjeg gradonačelnika Vinka Grgića, optuživši ga da je bespovratno uništio sveučilišni razvoj Nove Gradiške. Gradonačelnik Grgić je to demantirao i vratio lopticu bivšem gradonačelniku Bigoviću kazavši da je on radio protiv tog postupka. Predsjednik Gradskog vijeća dr. Zoran Jukić, koji je prošle godine bio jedan od aktera otvaranja preddiplomskog studija sestrinstva, kaže da za to treba „zahvaliti“ našim susjedima Brođanima i političkim strukturama.

Bilo kako bilo u Novoj Gradiški nije otvoren diplomski studij sestrinstva već u Slavonskom Brodu, pa sadašnja gradska vlast nastoji u Novu Gradišku dovesti neke druge fakultete i nastaviti razvoj visokog školstva.

 

 

Neispunjeno obećanje

 

-Podsjetit ću Vas da sam 21. svibnja 2015. godine u ime Grada Nove Gradiške s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Osijeku potpisao ugovor o otvaranju preddiplomskog studija sestrinstva u Novoj Gradiški. Već tada smo imali planove i razgovore da 2016. godine otvorimo diplomski studij sestrinstva. Preddiplomski studij sestrinstva u Novoj Gradiški svečano je otvoren 2. listopada 2015. godine. Time je Nova Gradiška uvrštena u mapu sveučilišnih gradova RH. Tom prigodom potpisan je ugovor između specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu medicinu „Sveti Rafael“ i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Time je Bolnica „Sveti Rafael“ na Strmcu postala nastavna baza. Imam službene izjave dekana Medicinskog fakulteta iz Osijeka gdje govori da su ovim potpisivanjem ugovora stvoreni preduvjeti za otvaranja diplomskog studija u Novoj Gradiški. Izravno je rečeno da Grad Nova Gradiška dobiva brend i da se radi na programu da se u Novoj Gradiški u 2016. godini otvori diplomski studij sestrinstva. Valjda vam je poznato da studij sestrinstva nije u Novoj Gradiški. Vi ste svojim činom nepovratno uništili sveučilišni razvoj našega grada. Gdje je diplomski studij sestrinstva? – upitao je Željko Bigović gradonačelnika na aktualnom satu Gradskog vijeća.

 

 

Razvoj visokog školstva

 

-Izjavili ste za ovom govornicom „da sam ja ostao gradonačelnik mi bi danas imali studij sestrinstva“. To upućuju direktno i indirektno, a ono što znamo, da ste direktno radili protiv toga postupka. Trebali ste pokazati ljudima i našim građanima da ne morate biti gradonačelnik ali da možete bit častan gradski vijećnik, kao što ste sad, i za to se boriti. Niste, već sad mene napadate i proglašavate glavnim krivcem. Gospodin predsjednik Gradskog vijeća i ja imamo 23. studenog jako ozbiljan sastanak sa dekanom i prodekanom jednog velikog Sveučilišta. Pokušavamo svim snagama da dovedemo još dva što diplomska što do dodiplomska studija – odgovorio je gradonačelnik Vinko Grgić.

 

 

Utjecaj politike

 

-Jednom nogom sam u Gradskom vijeću a drugom na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Isključivo radi istine ne možemo ovdje prigovoriti niti osuditi gradonačelnika zbog neotvaranja diplomskog studija sestrinstva u našem gradu. Gospodin Bigović ima zasluge bile za otvaranje preddiplomskog studija sestrinstva. Da je ostao gradonačelnik možda bi sve drukčije izgledalo, ali ne samo isključivo njegovom zaslugom već odlukom nekih drugih političkih struktura koje su izravno utjecale da taj studij ne dođe u naš grad. Želim reći da nema nikakve pogreške gospodina gradonačelnika Vinka Grgića za to što diplomski studij nije došao u Novu Gradišku. Dapače, pun je razumijevanja i intenzivno radi na dovođenju nekih drugih visokoškolskih ustanova u naš grad. Nitko nije kriv od gradskih vlasti zašto nije došao diplomski studij sestrinstva. To možemo „zahvaliti“ našim susjedima koje smo malo bolje upoznali. Postoje drugi fakulteti gdje će djeca iz našeg grada moći ostvariti studij prema svom interesu. Nama je to poticaj da radimo na razvoju visokog školstva – kazao je prim. doc. dr. sc. Zoran Jukić.

Related Post

OKUČANAC VOZIO S 2,08 PROIMILA

Autor - 20/10/2014 0
Policija iz prometa isključila 10 pijanih vozača SLAVONSKI BROD, 20. listopad 2014. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave…