ZAKLADA SLAGALICA: “Aktivni u zajednici”

803 0

Autor Ivanka Herceg

GORNJI BOGIĆEVCI – Zaklada Slagalica 6. ožujka počela je s uvodnim radionicama u sklopu programa „Aktivni u zajednici“ u gradovima i općinama Slavonije i Baranje koje su odabrane temeljem Javnog poziva. Prema podacima takvih je 19 gradova i općina.

U suradnji s građanima, organizacijama, poduzetnicima i drugim dionicima lokalne zajednice žele riješiti konkretne probleme koje su sami dionici istaknuli kao prioritet rješavanja za njihovu zajednicu, te potaknuti sve zainteresirane na suradnju, kreativnost i zajedničko djelovanje.

Zaklada Slagalica uz podršku Općine Gornji Bogićevci 7. je ožujka ovoj općini održala uvodno predstavljanje programa „Aktivni u zajednici“. Kroz program se planira raditi na edukaciji i razvoju društvenih programa za rješavanje konkretnih problema koje mještani lokalne zajednice prepoznaju u Gornjim Bogićevcima. Zaklada će u suradnji s civilnim, poslovnim i javnim sektorom detektirati potrebu i poticati kulturu davanja u općekorisne svrhe kako bi se prikupila sredstva potrebna za rješavanje navedene potrebe te povećao društveni kapital u zajednici.

Predstavljanju programa “Aktivni u zajednici” odazvali su se, uz načelnika općine Pavu Klarića, njegovu zamjenicu Draganu Knežević, pročelnicu jedinstvenog upravnog odjela Maru Klarić i predsjednik Nogometnog kluba “Sloboda” Željko Klarić, voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Jasminka Klarić, predsjednica Udruge žena “LAN” Zdravka Aleksić i predsjednik DVD-a Gornji Bogićevci Ivan Siladi.

Hoće li općina Gornji Bogićevci nastaviti ovaj program u suradnji sa Zakladom “Slagalica” ovisit će o tomu koliko će njezini mještani biti na to spremni. Naime, radi se o edukacijama i smjernicama na koji način pojedinci ili manje grupe mještana u zajednici mogu potaći ostale da zajedno organiziraju i provedu aktivnosti za opće dobro.

Related Post