ZARADILI PREKRŠAJNE PRIJAVE

2939 0

NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2016. – Današnja sjednica Gradskog vijeća imala je sinoć i svoju uvertiru u restoranu Maksimilijan gdje ga je kako tvrdi Dario Marenić, u nazočnosti gradonačelnika Vinka Grgića i Tomislava Opačka,

nakon verbalnog napada Željko Siladi ošamario.

 

Kako doznajemo Marenić će zadovoljštinu potražiti putem suda, a danas je navodno od policije zatražio i zaštitu .

 

Očitovala se i policija.

 

-U ponedjeljak, 30. svibnja oko 23,30 sati na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvije muške osobe u dobi od 33 i 57 godina iz Nove Gradiške. Dvojica muškaraca su se prvo verbalno sukobili nakon čega je 33-godišnjak udario 57-godišnjaka. Po dolasku policije u verbalnom sukobu su zatečeni 33-godišnjak i 24-godišnjak, koji su od strane policije spriječeni u daljnjem narušavanju javnog reda i mira.

Policija će Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški protiv trojice muškaraca u dobi od 33, 57 i 24 godine dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja narušavanja javnog reda i mira – navodi se u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske. .

 

-Sjedili smo i razgovarali o konstituiranju Gradskog vijeća i dogovarali rješenje. Tomo Opačak je pozvao Željka Siladija. Došlo do incidenta i fizičkog napada. Počeo me vrijeđati, a nakon toga sam dobio šamar od gospodina Siladija. Pozvana je policija. Dok smo čekali policiju doživio sam još jedan napad.

Dobre volje sam se našao s gospodinom Grgićem kako bi se pokušala riješiti kriza u Gradskom vijeću. Očito da su došli nepozvani gosti koji nastoje na najgrublji način, fizičkom silom rješavati sukobe. To je krajnje neprihvatljivo. Ja to mogu tumačiti kao napad na demokraciju. Moje je viđenje da se sa svima može i treba razgovarati, te razmijenit mišljenja. Možemo bit politički neistomišljenici ali interes grada je ono što je nama svima na prvom mjestu. Međutim, fizički napadi, grube riječi, vrijeđanje obitelji je nešto što je neprihvatljivo.

Učinit ću sve da se vinovnik Željko Siladi privede zakonu i primjereno kazni – kazao je Dario Marenić.

 

-Oko ponoći, u prijateljskom razgovoru, zbog umora i pada koncentracije, rasprava o predstojećem konstituiranju novogradiškog gradskog vijeća postala je žustrija, nakon čega smo Marenić i ja, prvo verbalno, a potom i međusobnim naguravanjem, druženje učinili incidentnim. Shvativši kako nema nikakvih šansi da osobno postane predsjednik Gradskog vijeća, tu čarku Marenić je iskoristio za osobnu političku promociju teatralno-patetičnim alarmiranjem svojih mentora i medija – u priopćenju navodi Željko Siladi.

 

Antun Jakobović, glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske za Hinu je bez navođenja imena potvrdio da je policija sukob dvojice muškaraca evidentirala kao remećenje javnog reda i mira. Oba sudionika bit će prekršajno prijavljena, a prijava prekršajnom sudu bit će podnijeta i protiv mladića (24) koji je omalovažavao policajce tijekom prikupljanja podataka o incidentu. Vezano uz policijsku zaštitu, Jakobović je pojasnio kako ju može odrediti samo sud.

 

Gradonačelnik Vinko Grgić nije posebno želio komentirati ovaj sukob kazavši kako se radi o dva gospodina koja su punoljetna. Očekuje sudski epilog i žali što je tamo bio, a za ono što je vidio kaže da nije dobro.

 

Gradski vijećnik Željko Bigović sukobu daje političku dimenziju.

-Postavlja se pitanja da li imamo pravo na vlastito mišljenje ili gradske vijećnike treba batinama i šamarima uvjeravati kako se trebaju ponašati na Gradskom vijeću. Zbog toga sam rekao da je danas tužan dan za grad Novu Gradišku – kazao je Željko Bigović.

Related Post

SDP POBJEDNIK

Autor - 21/03/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 20. ožujak 2016. – Prema neslužbenim rezultatima SDP je pobjednik danas održanih prijevremenih izbora. Lista SDP-a i Hrvatskih…

HSLS

Autor - 20/07/2012 0
U subotu, 14. srpnja, članovi Ogranka HSLS-a iz Nove Gradiške, unatoč ljetnoj vrućini, proveli su hvalevrijednu eko-akciju uništavanja ambrozije. Okupljeni…