ZAVRŠEN PROJEKT „ZDRAV ZA 5“

752 0

NOVA GRADIŠKA, 13. svibnja 2016. – Danas je u Osnovnoj školi „Mato Lovrak“ održana završna manifestacija programa „Zdrav za pet“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s više ministarstava,

a na području Brodsko-posavske županije Policijska uprava brodsko-posavska u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, osnovnim i srednjim školama, te hitnim službama.

 

 

Projekt je učenicima, nazočnim predstavnicima javnih službi koje skrbe o sigurnosti i zdravlju građana, zamjenicama novogradiškog gradonačelnika Vesni Đapić i Mireli Glavaš, obrazložila Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske. Nazočne su pozdravile, Vesna Cindrić, ravnateljica OŠ „Mato Lovrak“ i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić.

 

Ovaj preventivni projekt usmjeren je na prevenciju ovisnosti (alkohol, droge, igre na sreću) te na podizanje razine svijesti o važnosti zaštite okoliša, a ciljane skupine su učenici 8. razreda osnovnih škola i učenici I i II razreda srednjih škola.

Kao i ranijih godina nositelji ovog projekta, koji se provodi u dvije komponente (I- Prevencija ovisnosti i II- Zaštita okoliša i prirode) su Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja (Hrvatski zavod za javno zdravstvo – zavodi za javno zdravstvo jedinica područne samouprave), Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta. Ciljane skupine su učenici 8. razreda osnovnih škola ( predavanja o ovisnosti i zlouporabi alkohola) i učenici I i II razreda srednjih škola (droge i igre na sreću).

 

U ovoj školskoj godini u komponenti I (Prevencija ovisnosti) provedena su predavanja u 18 osnovnih škola za 773 učenika te u četiri srednje škole za 382 učenika.

 

Na završnoj manifestaciji u Novoj Gradiški provedena je i komponenta II (Zaštita okoliša i prirode) koja se sastoji od izvan nastavnih aktivnosti na temu „Čist okoliš, zdrava budućnost“ kroz eko-radionice i ostale aktivnosti.

 

Prigodan program izveli su učenici škole domaćina. Svirali su i plesali, recitirali i čitali svoje uratke i pogledali spot „Zdrav za 5“. Učenici, ravnateljica škole i predstavnici Policije posadili su sadnice raznog drveća.

 

Učenici su mogli razgledati prezentacije opreme i tehnike policije i hitnih službi.

Related Post

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

Autor - 29/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2013. – Učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole danas su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove…