Život kao psihodelično iskustvo

268 0

U ponedjeljak, 13. studenoga 2023., s početkom u 19:30 sati, u Oris Kući arhitekture (Ulica Kralja Držislava 3, Zagreb) nastavljamo s cjelogodišnjim serijalom događanja – VEČERI U ORISU

Večeri u Orisu je projekt koji obuhvaća panel rasprave, razgovore, predavanja arhitekata, ali i autora sa drugih polja stvaralaštva – znanstvenika, umjetnika, književnika, glazbenika te drugih zanimljivih predavača. Ovim projektom Oris Kuća arhitekture želi svim generacijama pružiti mogućnost za kulturno, produktivno i kreativno druženje, koje nam ponekad uistinu nedostaje.

U ponedjeljak 13. studenoga poslušajte predavanje Krešimira Mišaka na temu Život kao psihodelično iskustvo.

 

O Krešimiru Mišaku

Je li svijet oko nas stvaran kao što se čini ili predstavlja tek divovsku i uvjerljivu viziju? Koliko god nevjerojatno moglo zvučati, 21. stoljeće donijelo je nastanak i proboje u nizu znanstvenih disciplina koja se bave funkcioniranjem mozga i percepcije koji sugeriraju upravo potonje. 

Da živimo u vlastitim vizijama. Ovoga puta ta sugestija ne dolazi od rijetkih mistika koji su doživjeli stvarnost, pričali o tome pa će im se vjerovati ili ne. Implikacije suvremenih otkrića približavaju nas mističnim iskustvima, a u konačnici, pitanje interpretacije života kao intenzivnog događaja u svijesti zapravo je vječno pitanje smrti…“

Krešimir Mišak hrvatski je novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, rock-glazbenik te pisac znanstvene fantastike. Od 1988. radi u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskoga radija, a od 2002. na Hrvatskoj televiziji uređuje i vodi emisiju Na rubu znanosti. Za svoje znanstvenofantastične priče dvaput je dobio nagradu SFERA. Autor je devet knjiga, a s grupom Hakuna Matata izdao je pet albuma.

Nakon zanimljivog predavanja i rasprave, ostanite na druženju u ugodnoj atmosferi, uz degustaciju vina.

Ulaz je besplatan, vidimo se u Orisu!

Related Post