ZLATKO AGA I MILKA PERKOVIĆ U MAKEDONIJI

1027 0

REŠETARI, 9. veljače 2013. – Izaslanstvo Općine Rešetari predvođeno načelnikom Zlatkom Agom u posjeti je Makedoniji i prijateljskom gradu Ilindenu. U izaslanstvu su i predsjednica općinskog Vijeća Milka Perković i predsjednik

Književno likovnog društva Rešetari Ivan De Villa. Rešetarčani su u sastavu izaslanstva RH u kome su ravnatelj i savjetnica Hrvatske matice iseljenika Marin Knezović i Diana Mašala- Perković.

 

Rešetarački susreti pjesnika iz dijaspore u proteklih su 15 godina zbližili brojne Hrvate pjesnike koji žive u dijaspori, ali i Općinu Rešetari s mjestima iz koji su pjesnici dolazili u Rešetare. Jedno od prijateljstva je i ono koje se dogodilo između Općine Rešetari i makedonskog grada Ilindena. Na rešetaračkom susretu pjesnika prošle godine gradonačelnik prijateljskog garda Žika Stojanovski i općinski načelnik Zlatko Aga potpisali su sporazum o suradnji s namjerom da se pjesničko prijateljstvo proširi i na gospodarsku suradnju. Zlatko Aga i Milka Perković su se sreli s makedonskim gospodarstvenicima, upoznali s njihovom poslovnom zonom i prezentirali Gospodarsku zonu Rešetari.

 

Izaslanstvo iz Hrvatske primio Zlatko Kramarić, hrvatski veleposlanik u Makedoniji, posjetili su katoličku katedralu “Presveto srce Isusovo” i sreli se s msgr. Antunom Cirimotiće, i biskupom Kirom Stojanovim. Veoma značajan bio je i susret s predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji.

Related Post

VII. REŠETARAČKO PROLJEĆE

Autor - 05/05/2013 0
REŠETARI, 5. svibanj 2013. – Književno likovno društvo „Rešetari organiziralo je u povodu Dana općine Rešetari organiziralo je tradicionalno pjesničko…