ŽUPA NOVA KAPELA: Tradicionalno klanjanje pred Presvetim

558 0

NOVA KAPELA  – Već pomalo tradicionalno u župi Blažene Djevice Marije Nova Kapela organiziraju 24-satno klanjanje pred Presvetim i to u petak i subotu poslije Čiste srijede ili Pepelnice. Kako ističe prečasni Goran Mitrović, upravitelj župe i dekan Novokapelačkog dekanata, ove godine,(3. i 4.ožujka) bilo je još svečanije, jer se bdijenje odvijalo u godini 20-e obljetnice utemeljenja i uspostave Požeške biskupije i u okviru priprema za biskupijski euharistijski kongres koji će biti u rujnu.

U 24-satnom klanjanju u novokapelačkoj župnoj crkvi sudjelovali su vjernici Nove Kapele i svih sela, filijala župe, zatim svećenici, časne sestre – Marijine sestre,   članovi crkvenih zborova,  Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća,  vjeroučitelji, čitači, prvopričesnici i krizmanici,  ministranti,  Udruga Sveti Vinko Paulski, djelatnici Doma za stare i nemoćne „Sveti Vinko“ te štićenice doma, srednjoškolci,  studenti i drugi. Župnik ističe lijep odziv i sudjelovanje u programu klanjanja. U župi se pripremaju i za godišnje župno klanjanje koje će biti  18. ožujka.

Novokapelačka župa BDM ove godine obilježava 240-u obljetnicu blagoslova i posvete župne crkve i 210-u obljetnicu izgradnje cintora. On je građen ciglom stare dubovačke crkve (iznad današnjeg Bilog Briga), srušene 1807.g. Ovogodišnja obnova cintora odvija se pod nadzorom stručnjaka i konzervatora.  Obnovljeni su i kipovi u nišama na pročelju crkve.

Related Post