10. MEĐUNARODNI OLDTIMER RALLY Oldtimer kluba „CLASSIC’99“

926 0

NOVA GRADIŠKA-OKUČANI-STARA GRADIŠKA 3. srpnja 2010. – U organizaciji Oldtimer kluba „Classic’99“ Nova Gradiška održan je deseti jubilarn međunarodni rally starodobnih vozila. Na manifestaciji su sudjelovali gosti iz Hrvatske, te Slovenije i Bosne i Hercegovine. Na susretu je bilo 60 vozila i 35 motocikala. Najstariji primjerak je bio Ford A iz 1930.

 godine iz Slovenije. Po starosti su slijedili Opel Olympia iz 1949. iz BiH, te malo „mlađi“ Fiat iz 1950. godine. Kod motocikala je najstariji bio DKW iz 1934. i BMW R 12 iz 1935. godine.

– Okupljanje i prijava sudionika je započela u 8 sati u prostorima HAK-a odakle se u 10 sati krenulo na izložbu u Ulicu slavonskih graničara i središnji gradski trg. Sudionike su pozdravili dogradonačelnik Milan Mateša, tajnica Turističke zajednice Nova Gradiška Ljiljana Siročić i predsjednik Otk „Classic’99“ Krešimir Knežević i službeno otvorili rally. Zahvalili su se jedni drugima na uspješnoj suradnji tijekom prošlih deset godina uz obećanje da će se ta suradnja nastaviti.  

Fiat 1950. god.  i  Ford A 1930. god.

 

Okupljanje

Predsjednik kluba Krešimir Knežević

 

Dogradonačelnik Milan Mateša                     Ljiljana Siročić

 

U 11,30 sati karavana se uputila u Okučane gdje su se sudionici okupili u Caffe baru „Venera“. Poslije zadržavanja od jednog sata rally je nastavio put do Stare Gradiške gdje je goste dočekao načelnik Velimir Paušić i upoznao s poviješću Stare Gradiške. Uz dobrodošlicu pozvao je sudionike na ručak i piće u ugostiteljski objekt „M&N“ gdje se kuhao fish paprikaš i pržili šarani. Prije toga su sudionici rallya posjetili zatvor u Staroj Gradiški poznat u davnoj i bližoj povijesti kao kazamt svih režimima. Danas je svojevrsni spomenik ljudske patnje i zločina. – Nakon Stare Gradiške iduća postaja je bila u Gornjim Bogićevcima gdje su domaćini također posjetitelje počastili pićem u caffe baru „Bugi“. Nakon osvježenja u G. Bogićevcima stare makine su jurnule nazad prema Novoj Gradiški na svečanu večeru u restoran „Dukat“ gdje su se svim sudionicima uručeni pehari i priznanja.  

Okučani

Stara Gradiška

Načelnik Velimir Paušić

 

DKW 1934 god.

 

Gornji Bogičevci

– Organizacija je bila na visokom nivou i ništa nije bilo prepušteno slučaju. Treba pohvaliti Policiju koja je pratila cijeli rally i djelatnike HAK-a Nova Gradiška. Tokom cijelog dana nije zabilježen ni jedan kvar na vozilu te su svi sudionici bez problema prošli trasu od 70 kilometara iako se radi o vozilim koja su starija od 30 i više godina. Veselimo se idućim priredbama u organizaciji Otk „Classic’99“.  

Ispred restorana “Dukat”

Večera

još slika…

 

 

Related Post

DRUŠTVO „NAŠA DJECA“

Autor - 13/06/2013 0
Pozivamo zainteresirane roditelje koji svojoj djeci žele pružiti aktivno, zanimljivo i nezaboravno ljetovanje u Dječjem odmaralištu Slavonski brod , u…