148. SKUPŠTINA DVD-a NOVA GRADIŠKA: Čestitke za svoj rad, angažiranost i vatrogasnu spremnost

1929 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 7. travnja 2019. – Sinoć održana redovna godišnja skupština DVD-a Nova Gradiška okupila je 42 dobrovoljna vatrogasna društva. Bilo je to još jedno vatrogasno druženje novogradiških vatrogasaca sa prijateljskim društvima, među kojima su i društva s kojima prijateljstvo traje desetljećima, ali i društva s kojima su pod vatrogasnim motom „Vatru gasi brata spasi“ sklopljena nova prijateljstva. Među njima su bili predstavnici vatrogasnih društava iz Zemuna i Novog Kneževca u Srbiji i Jelaha u BiH.
Uz Milana Šutera, predsjednika Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, na skupštini je bila nazočna i zamjenica novogradiškog gradonačelnika Ivana Trupina, te Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet, koji je proglašen počasnim članom DVD-a Nova Gradiška.
Pod predsjedanjem Siniše Makovičića, Skupština je usvojila izvješća o radu u 2018. godini koja je podnio tajnik Dejan Lekić.
Novogradiški vatrogasci dobili su pohvale i čestitke za svoj rad, angažiranost i vatrogasnu spremnost..
-Bavili smo se zaštitom od požara, a sa Javnom vatrogasnom postrojbom išli smo na intervencije. Bitno je za istaći da smo osposobljavali naše članove, od mladeži pa nadalje, za buduće vatrogasce. Održali smo dva memorijalna kupa u spomen na Milena Vučkovića i Gorana Trupinu. Budući da je svibanj mjesec zaštite od požara čitav taj mjesec smo organizirali Dječju olimpijadu na kojoj sudjeluju gradske osnovne škole za niže razrede, a za učenike viših razreda održali smo predavanja. Imali smo i brojne druge aktivnosti, posebno aktivnosti posvećene mladima, te humanitarne akcije -kazao je predsjednik Siniša Makovičić.
148. redovna i izvještajna Skupština DVD Nova Gradiška bila je prigoda da se uruče uvjerenja za osposobljavanje i specijalizaciju za zaštitu dišnih organa i zvanja vatrogasac, vatrogasac prve klase i dočasnik prve klase. Željko Stević, dugogodišnji član i predsjednik Savjeta mladeži Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, stekao je uvjete i od Hrvatske vatrogasne zajednice dobio odobrenje za nošenje Spomenice Vatrogasni veteran.

Related Post