18-godišnjak bježao policiji vozeći po nogostupu, kroz crveno svjetlo u suprotnom smjeru i bez vozačkog ispita

777 0

SLAVONSKI BROD, 10. kolovoza 2020. – Policijski službenici Postaje prometne policije su, u subotu (8. kolovoza) oko pola sata prije ponoći, utvrdili niz prometnih prekršaja koje je počinio 18-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, u ulici Svetog Antuna u Slavonskom Brodu.
Krećući se brzinom većom od dopuštene, 18-godišnji vozač nije postupio po izdanom znaku za zaustavljanje, već je nastavio kretanje vozilom ulicama Slavonskog Broda, kojom prilikom je počinio veći broj prometnih prekršaja (vožnja po nogostupu, vožnja kroz crveno svjetlo, vožnja u suprotnom smjeru, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje…) da bi se potom zaustavio u Ruščici. U svojstvu suvozača se nalazio 17-godišnjak, a koji kod sebe nije imao osobne dokumente. 18-godišnji prekršitelj je zadržan u policijskim prostorijama do završetka kriminalističkog istraživanja.
Istog dana, oko 20 sati, brodski policajci su na području Slavonskog Broda, zaustavili osobni automobil, kojim je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 38-godišnjak pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,22 promila.
U nedjelju (9. kolovoza) oko 1.30 sati, u Novoj Gradišci, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška kontrolirali su 20-godišnjaka, u čijem je organizmu utvrđena koncentracija alkohola od 1,69 promila.
Alkoholizirani vozači su dovedeni u policijske postaje, gdje su smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose Prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz relevantnih Zakona.

Related Post