2. BRODSKI SIMPOZIJ O ALKOHOLIZMU I KOCKANJU

857 0

SLAVONSKI BROD, 14. studeni 2014. – U sklopu “Mjeseca borbe protiv ovisnosti”, Ravnateljstvo policije, Policijska uprava brodsko-posavska, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije,

aktivno sudjeluju na “2. Brodskom simpoziju o alkoholizmu i kockanju”, koji se održava u vremenu od 14. do 15. studenoga, u Slavonskom Brodu, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, a uz potporu Ministarstva zdravlja.

 

Glavna tema simpozija je „Prevencija ovisnosti kod mladih imperativ mentalnog zdravlja 21. stoljeća“, a obzirom na važnost prevencije alkoholizma i kockanja, kao i svih drugih oblika ovisnosti. Radni dio simpozija, podijeljen je na četiri teme: a) prevencija i rizično ponašanje, b) rana intervencija i detekcija ovisnosti, c) psihosocijalni tretman rizičnog ponašanja i ovisnosti, d) terapijski pristup problemu zlouporabe alkohola i problematičnog kockanja kod mladih.

 

Ove godine na simpoziju prisustvuje oko 150 stručnjaka, koji se bave spomenutom problematikom u zavodima za javno zdravstvo, bolnicama, školama, drugim institucijama i udrugama kako bi razmijenili iskustva i unaprijedili rad. Simpozij je namijenjen liječnicima, psiholozima, socijalnim radnicima i drugim stručnjacima u mreži zavoda za javno zdravstvo i institucijama, koji se u svom radu susreću s rizičnim ponašanjem mladih.

 

Nakon kratkih uvodnih govora, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, proglasio je svečano otvorenje simpozija, kojemu je između ostalih prisustvovao i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak.

 

U okviru plenarnih stručnih predavanja, o temi „Uloga policije u prevenciji ovisnosti“, govorili su voditeljica Službe prevencije Sandra Veber i Ivo Jakić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije. Simpozij se nastavlja putem plenarnih predavanja, usmenih izlaganja eminentnih stručnjaka, te će završiti sutra u poslijepodnevnim satima, zaključcima i evaluacijom.

 

Autor PUBP

Related Post