54. BRODSKO KOLO: 20. Državna smotra svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“

926 0

Foto: Đuro Oreščanin

SLAVONSKI BROD – Organizatori najstarije smotre folklora u Hrvatskoj najavljuju završetak ovogodišnjeg 54. Brodskog kola u subotu 8.prosinca u Donjim Andrijevcima. Naime, zajedno sa vrijednim članovima KUD-a „Tomislav“ iz Donjih Andrijevaca, Folklorni ansambl Broda, glavni organizator svih programa Brodskog kola, u vrlo uspješnoj suradnji organizira održavanje jubilarne 20. Državne smotre svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“.

-Program je to u kojemu će i ove godine sudjelovati dvadesetak svirača na tamburi samici iz svih krajeva Hrvatske gdje se svira tambura samica. Pored pojedinačnih svirača na tamburi samici, bit će prikazana uloga samice uz druge tamburaške instrumente, uz pjevačku skupinu i cijelo Kulturno umjetničko društvo.

Organizatori pozivaju sve one koji vole i prate programe Brodskog kola, kao i one koji vole i uživaju u tradicijskim folklornim programima da budu u lijepoj i novoj školsko športskoj dvorani osnovne škole Viktor Car Emin u Donjim Andrijevcima u subotu 08.12. u 18,30 sati kada će započeti završni program 54. Brodskog kola – navodi Josip Perčević, predsjednik FAB-a i najavljuje 05. siječnja 2019. u Sikerevcima Smotru pučkih igrokaza kojom započinju programi 55. Brodskog kola.

Na 20. Državnoj smotri svirača na tamburi samici „Oj, samice drvo javorovo ko te sviro nikad ne bolovo“ nastupit će pedesetak pojedinaca i gajdaško-samičarskih skupina.

 

Related Post