55. Vinkovačke jeseni – Dođite nam na jeseni i godine ove, dođite nam na jeseni Slavonija zove

357 0

Vinkovci su ponovno najponosniji grad na svijetu. Najveća manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj i šire zavladala je gradom na Bosutu i po 55. put obojila ga u najljepše boje – boje Vinkovačkih jeseni. Svečano će biti otvorene sutra na središnjoj pozornici u centru grada, a kao uvod u sve što nas čeka pokazali su današnji Slavonski i Vinski sokak.

Svoje prve obrise ovogodišnje Vinkovačke jeseni dobile su Slavonskim i Vinskim sokakom koji su svoja vrata otvorili danas u 16 sati. Na Slavonskom sokaku ponovno možete pronaći bogatu ponudu domaćih proizvođača i autohtonih proizvoda, a svoje proizvode na sokaku predstavlja ukupno 47 izlagača, od kojih su 44 tradicijska izlagača. Osim već dobro poznatih štandova i drvenih kućica na sokaku posjetitelje očekuju i dvije ugostiteljske kućice. Jedna od njih nudi fast food, dok se u drugoj možete osladiti ukusnim palačinkama i fritulama. Slavonski sokak svakako ne bi bio isti bez Buba Bara koji i ove godine uz osmijeh simpatičnih štićenika nudi svoje specijalitete, a kavu možete popiti i u najzanimljivijem kafiću u Hrvatskoj, sve popularnijem Horse Boxu. Za dobru zabavu brinu tamburaši tamburaškog sastava Tambura band. U Vinskom sokaku gosti pak mogu uživati u ponudi vina tri vinara, odnosno vinarija Papak, Iločki podrumi i Belje.

Generalnu probu svečanog otvaranja na središnjoj pozornici danas su pratili i mladi i stari, a idealna je to prilika bila za detaljnije „škicnuti“ u ovogodišnji scenarij „Curo draga iz sokaka moga“. Stih je to pjesme Ivana Kozarca „Milov’o sam“, a prema riječima autora scenarija Marka Sabljakovića, želi istinitu vinkovačku priču o jednoj ljubavi pretočiti u svevremensku i neprolaznu, zauvijek intrigantnu. Svečanost otvaranja čeka nas sutra s početkom u 20.05 sati na glavnoj pozornici na Trgu bana Josipa Šokčevića, uz izravan prijenos na Hrvatskoj radioteleviziji, ali i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Ulazi u zonu održavanja manifestacije bit će organizirani na 8 punktova koji su opremljeni termalnom kamerom, a na svakom će posjetiteljima biti dezinficirane ruke dezinfekcijskim

„Pozivam sve koji imaju povišenu temperaturu, sumnjaju da imaju moguću zarazu ili su bili u kontaktu s nekim tko zaražen da ostanu kući i putem medija prate Vinkovačke jeseni“, apelirao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Od danas do nedjelje uživat ćemo u ponudi Slavonskog i Vinskog sokaka, a vrhunac manifestacije svečani je mimohod u nedjelju u kojemu će ulicama našeg grada prodefilirati 34 kulturno umjetnička društva iz Vukovarsko-srijemske županije. Zahvaljujući vrijednoj snimateljskoj ekipi, svi posjetitelji imat će priliku vidjeti nastupe i ostalih KUD-ova iz Hrvatske koji ove godine nisu mogli doći u Vinkovce, a oni će biti prikazani na video zidu smještenom na središnjoj pozornici. Nakon mimohoda uslijedit će revija konjskih zaprega

Related Post