1178 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 13. travnja 2019. – Izbori za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave održat će se 5. svibnja 2019. godine.
Pripadnici nacionalnih manjina do 24. travnja mogu izvršiti pregled, dopuni i ispravak podataka upisanih i registar birača. Još danas (za grad Novu Gradišku) od 9 do 20 sati i sutra (subota, nedjelja) i 15. travnja (ponedjeljak) od 9 do 24 sata mogu predati kandidacijske liste u gradsko Izborno povjerenstvo Grada Nova Gradiška, Trg kralja Tomislava 1 (zgrada grada), ured broj 44, II kat. Za sve upite kandidati se mogu obratiti na slijedeće brojeve mobitela 098/911-5765 i 091/465-1045.
Izbori za članove vijeća nacionalnih manjina ma razini Brodsko-posavske županije raspisani su za romsku i srpsku nacionalnu manjinu, Gradu Slavonskom Brodu za bošnjačku, romsku i srpsku nacionalnu manjinu, Gradu Nova Gradiška za srpsku nacionalnu manjinu, a u općinama Bukovlje, Cernik, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornji Bogićevci, Okučani Oriovac i Stara Gradiška za srpsku nacionalnu manjinu.
Izbori za predstavnike nacionalne manjine na razini Brodsko-posavske županije raspisani su za albansku, bošnjačku i ukrajinsku nacionalnu manjinu, a u Gradu Slavonskom Brodu za albansku nacionalnu manjinu.

Related Post