“Vatrene cure” osvojile turnir u Ljupini

1136 0

24. kolovoz 2011. – Održan je tradicionalni, peti po redu,

malonogometni turnir ženskih ekipa u odličnoj organizaciji Ženskog nogometnog kluba Ježice u Ljupini. Nastupile su, kao i obično, 4 ekipe, dvije iz Ljupine (Ježice i Bruno) i dvije iz Nove Gradiške ( Vatrene cure i Skupile se opet). Vođene su vrlo zanimljive i kvalitetne borbe i pored nesnosne vrućine za vrijeme prve 3 utakmice, a najveća uzbuđenja bila su za vrijeme pete utakmice, koja je ustvari bila finale, kada su igrale Ježice i Vatrene cure, zaista dvije kvalitetno najjače ekipe.

Prije početka turnira predsjednik ŽNK Ježice Vinko Đukić pozdravio je sve postrojene ekipe i pored ostalog zaželio im dobrodošlicu i uspjeh u natjecanju. U prvoj utakmici Ježice su pobijedile ekipu Bruno, svoju drugu ekipu, s 5:0 pogocima Vesne Mulac (2), Mateje Tokić, Magdalene Mulac i Ana Marije Terzić. U drugoj utakmici Vatrene cure pobijedile su sa 2:0 ekipu Skupile se opet, pogocima Melani Mihić i Mateje Škvorčević. U trećoj utakmici tek pogodak Jasne Kulundžić odlučio je pobjedu Ježica nad ekipom Skupile se opet. U četvrtoj utakmici palo je najviše golova jer je ekipa Vatrene cure sa velikih 9:0 pobijedila ekipu Bruno. Strijelci su bili: Melani Mihić (5), Martina Škvorčević (3), Valentina Muratović 1. Peti susret na turniru bio je, rekosmo, ustvari, finale jer su igrale do tada dvije nepobijeđene ekipe, pa se u tom susretu izravno riješavalo pitanje pobjednika turnira. U jednom jako neizvjesnom, borbenom i do krajnjih granica izjednačenom susretu u samoj završnici utakmice Martina Škvorčević postigla je pogodak i riješile pitanje pobjednika, gdje su Vatrene cure pobijedile domaćina Ježice s 1:0. U šestoj utakmici ekipa Skupile se opet pobijedila je ekipu Bruno s 4:2. Golove za pobjednice dale su: Davorka Mamuza (2), Dunja Vidošić i Mirela Tomić, dok su za ekipu Bruno golove postigle Tamara Jurić i Martina Klarić. Sve utakmice turnira sudili su: Matija Solić, Anto Stipić i Renato Terzić. Nakon završetka turnira podiljena su odličja. Pehar za 3. mjesto ekipi Skupile se opet uručio je dopredsjednik ŽNK Ježice Josip Tokić, pehar za 2. mjesto ekipi Ježica dao je predsjednik ŽNK Ježica Vinko Đukić, a pehar za 1. mjesto ekipi Vatrene cure uručio je predsjednik Saveza sportova grada Nova Gradiška Borislav Vidošić. Dodijeljene su i posebne nagrade: statua za najbolju igračicu Melani Mihić i za nabolju vratarku turnira Andreju Šebelić uručio je također predsjednik Vidošić. Zahvalnice svih sudjelujućim ekipama uručio je Josip Berić, član uprave Ježica. I sponzori su dali svoj prilog pa je tako poklon bon Trgovačkog obrta Teen u vrijednosti 200 kuna primila „najvatrenija igračica“ Anamarija Martinović, a poklon bon Caffe bara Gool u vrijednosti 100 kuna za fair-play primila ekipa Bruno, a te nagrade uručio je predsjednik Đukić. Vrijedno je istaći besprijekornu organizaciju turnira koju je sjajno koordinirala tajnica kluba Irma Arbutina Đikić, uz asistenciju svoga predsjednika Vinka Đukića. Vrijedno je istaći i voditelje ekipa, a bili su to: kod Vatrenih cura Mirela Tomić, kod Ježica Danijel Ciprić, kod ekipe Skupile se opet Renato Terzić, a kod ekipe Bruno Bruno Zebić. Posebno je zapažena od svih igračica mlada Davorčanka Melani Mihić koja je oduševila tehnikom i efikasnošću.

I najzad, istaknimo nagrađene i 3 najbolje ekipe: Vatrene cure: Marijana Topalović, Matea Škvorčević, Melani Mihić, Valentina Muratović, Martina Škvorčević, Lara Josipović i Josipa Samardžija, Ježice: Antonija Leskovar, Jasna Kulundžić, Anamarija Martinović, Magdalena Mulac, Božica Vonić, Vesna Mulac, Dolores Filipović, Božica Šupica, Matea Tokić, Anamarija Terzić i Antonija Lulić, te Skupile se opet: Martina Knežević, Mirela Tomić, Andrea Šebelić, Dunja Vidošić, Ivana Olić, Davorka Mamuza i Irena Kosec.

 

Na slici: svi sudionici turnira po završetku natjecanja sa osvojenim peharima, vodstvima i uzvanicima.

Related Post