POLICIJSKO IZVJEŠĆE – Brođanin poginuo prelazeći autocestu

863 0

27. travanj 2012. – Na području Policijske uprave

Brodsko – posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih su pet kaznenih djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta tri kaznena djela su imovinska kaznena djela i to jedno kazneno djelo „Teška krađa“ i dva kaznena djela „Krađe“.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s smrtno stradalom osobom i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala.

 

Tijekom protekla 24 sata evidentiran je i jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (radi se o dvije ručne bombe, koje su na siguran način uništili policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu).

 

Starcu posjekao i ukrao 11 stabala jasena i hrast

 

Policija je jučer u Novoj Gradiški dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s područja općine Staro Petrovo Selo zbog sumnje u kazneno djelo „Krađa“. Tom prilikom utvrđena je osnovana sumnja da je on u razdoblju od kolovoza 2011. godine do 19. travnja ove godine u šumskom predjelu kod mjesta Štivica, vlasništvo 88-godišnjaka s područja Starog Petrovog Sela uporabom motorne pile posjekao 11 stabala Jasena i jedno stablo Hrasta, promjera oko 50 cm, koje je potom otuđio. Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Krađe“.

 

Brođanin poginuo prelazeći autocestu

 

Jučer oko 23,45 na auto-cesti Bregana-Lipovac kod mjesta Brodski Stupnik dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do nesreće je došlo neposredno nakon što se uz južni rub (na travnatoj površini) južne kolničke trake auto-ceste zaustavio osobni automobil marke „Ford Escort“, zadarskih registracija, kojim je upravljao 57-godišnjak iz Slavonskog Broda. Muškarac je izašao iz automobila i u svojstvu pješaka započeo prelaziti autocestu prema sjevernom kolničkom traku u trenutku kada je iz smjera zapada, južnim prometnim trakom južne kolničke trake dolazio tegljač s poluprikolicom marke „Volvo“, beogradskih registracija, a kojim je upravljao 50-godišnji državljanin Srbije. U tom trenutku došlo je do udara prednjeg djela tegljača u tijelo pješaka koji je od jačine udara odbačen na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi (s južne strane kolnika). Od zadobivenih ozljeda muškarac je na mjestu smrtno stradao, a smrt je 45 minuta iz ponoći konstatirala dežurna liječnica Hitne medicinske pomoći, Doma zdravlja Slavonski Brod. Mrtvo tijelo 57-godišnjeg muškarca prevezeno je na Odjel Patologije, Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu, gdje će se u toku današnjeg dana obaviti obdukcija.

Related Post