POLICIJSKA 24 SATA

1047 0

Pas više puta ugrizao prolaznicu

– SLAVONSKI BROD, 17. lipanj 2015. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je šest (6) kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta četiri (4) kaznena djela su na štetu imovine i to tri (3) kaznena djela krađe i jedno (1) kazneno djelo teške krađe. U području prometa na cestama dogodilo se pet (5) prometnih nesreća od kojih tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene. Evidentirana su dva (2) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj zlouporabe opojnih droga, dva (2) prekršaja iz Zakona o oružju i tri (3) prekršaja iz drugih zakona. Od ostalih događaja zabilježena je jedna dragovoljna predaja oružja.

 

POLICIJA UHITILA PIJANE MLADIĆE KOJI SU NARUŠAVALI JAVNI RED I MIR – Jučer oko 23,30 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Slavonskom Brodu dvojica mladića u dobi od 22 i 23 godine su u alkoholiziranom stanju uznemiravala goste lokala, vikom i galamom, a u jednom trenutku 23-godišnjak je bez povoda i tjelesno napao jednog od gostiju lokala na način da ga je odgurnuo i srušio na pod. Nakon toga 23-godišnjak je izašao iz ugostiteljskog objekta i iz svog osobnog automobila izvadio pištolj i ispalio jedno streljivo u zrak, a potom se s oružjem vratio u prostor ugostiteljskog objekta gdje je još neko vrijeme nastavio zajedno sa 22-godišnjakom narušavati javni red i mir vikom i galamom prije nego su napustili prostor ugostiteljskog objekta. Policijski službenici su ih naknadno pronašli i jutros oko 1 sat poslije ponoći uhitili. Policija će protiv 23-godišnjaka prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu dostaviti optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te pucanja iz vatrenog oružja na javnom mjestu suprotno odredbama Zakona o oružju, a protiv 22-godišnjaka optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

 

PAS IZMAKAO KONTROLI – U Brodskom Stupniku, jučer oko 15 sati prilikom čišćenja boksa za pse, 36-godišnji vlasnik psa nije na odgovarajući način osigurao da pas ne izađe bez kontrole van toga prostora. Uslijed čega je u jednom trenutku pas istrčao na ulicu i na više mjesta ugrizao 30-godišnju prolaznicu, kojoj je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu gdje su joj ozlijede okvalificirane kao tjelesne ozlijede. Policija će protiv vlasnika psa prekršajnom sudu dostaviti optužni prijedlog zbog držanja životinja bez nadzora sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

STARICA PRONAŠLA BOMBU – Jučer oko 20 sati na području općine Sibinj unutar obiteljske kuće 77-godišnjakinje, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je jednu ručnu bombu koju je žena dragovoljno predala nakon što ju je pronašla prilikom čišćenja gospodarske zgrade.

Related Post