MEĐUNARODNA HUMANITARNO-BAJKERSKA AKCIJA

1144 0

NOVA GRADIŠKA, 18. svibanj 2015. – Gradonačelnik Željko Bigović sa zamjenicima mr. Ljiljanom Lukačević i Dariom Banom organizirao je danas u gradskoj vijećnici prijem za sudionike međunarodne humanitarno- bajkerske akcije

koji su sinoć došli u Novu Gradišku s 16 šlepera humanitarne pomoći od kojih je 8 kao donacija namijenjeno za bolnicu u Novoj Gradiški.

 

Grad Nova Gradiška domaćin je i pokrovitelj ove humanitarno-bajkerske akcije koju zajednički organiziraju udruga Eurobiker Charity Croatia i udruga – donator Biker-Brummi-Hilfe iz Njemačke.

 

Gradonačelnik Željko Bigović zahvalio se njemačkim i hrvatskim bajkerima na donaciji izrazivši pritom nadu da će ona doprinijeti boljoj opremljenosti novogradiške bolnice i zdravstvenoj usluzi, te njenoj opstojnosti i zaželio im ugodan boravak u Novoj Gradiški.

 

U ime Bolnice bajkerima je pozdravio dr. Boris Lovrić i posebno se zahvalio dr. Hermannu Munzellu, Gradu Nova Gradiška, Zlatku Blaževiću, predsjedniku Udruge Eurobiker Charity Croatia, novogradiškom bajkeru Ivanu Došliću i svima ostalima koji su dali doprinos da se ova humanitarna akcija organizira.

 

Nakon što su isporučili humanitarnu pomoć bajkeri su se družili na OPG-e Lazić u Cerniku.

 

Gradonačelnik Željko Bigovići sutra će ispratiti konvoj i bajkere koji će humanitarnu pomoć dostaviti Domovima zdravlja u Žepču i Livnu te Dječjoj Bolnici Kanrtrida u Rijeci.

 

Uz novogradiškog gradonačelnika Željka Bigovića, pokrovitelj ovog humanitarnog projekta je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a pokrovitelji cijelog projekta su Europski Parlament i predsjednik SR Njemačke Joachim Gauck.

Related Post

SVJETSKI DAN BOLESNIKA

Autor - 11/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – Gradska organizacija HDZ-a tradicionalno humanitarnom akcijom obilježava 11. veljače – Svjetski dan bolesnika. Tim…