Počele 21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam

1922 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2019. – Danas su počele 21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam, koji će trajati tri dana, sve do nedjelje. U središte Nove Gradiške, na površini od 10 tisuća kvadratnih metara okupilo se više od 100 izlagača iz 7 hrvatskih županija, Mađarske i BiH.
Otvaranjem ove manifestacije za građane i Mednim doručkom s hrvatskih pčelinjaka, koji su organizirali Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i Hrvatski pčelarski savez, počela je do sada najveća ovakva manifestacija u Novoj Gradiški. Danas su joj se najviše obradovali mališani iz novogradiških vrtića koji su uživali u Mednim doručkom s hrvatskih pčelinjaka, i medu koji su osigurali pčelari pčelarskih udruga iz Slavonskog Broda, Sibinja i Nove Gradiške.
Kako istaknuli Tugomir Majdak, izaslanik ministra poljoprivrede i potpredsjednik Vlade, zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković i Stanko Čuljak predsjednik Pčelarskog saveza je promocija domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.Okupljene na središnjem gradskom trgu pozdravio je i gradonačelnik Vinko Grgić.
Danas, sutra i u nedjelju treba svakako doći u središte grada, vidjeti, kušati i kupiti proizvode koji se nude, razgledati poljoprivredne strojeve i opremu, te automobile. Dakako, dobro se i zabaviti uz prigodne programe koje su pripremili organizatori.

Related Post

LJEPOTA KONJA I TRADICIJE

Autor - 02/09/2014 0
SLAVONSKI KOBAŠ 31. kolovoza 2014. – Tradicionalna manifestacija Razigrani lipicanci pod bajerom na Savi u Slavonskom Kobašu održana je u…