AGLOMERACIJA N. GRADIŠKA: Za besplatno priključenje na vodovod treba se prijaviti do 30. travnja

2486 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 11. travnja 2018. – Opskrba vodom i odvodnja nezaobilazan su dio kvalitetnog života ljudi. Na području projekta aglomeracije koji uz grad Novu Gradišku obuhvaća i općine Cernik i Rešetari taj će uvjet ove i naredne godine biti riješen. Prva faza projekta završit će se ove godine, a izgradnja pročistača otpadnih voda u 2019. godini.

Time, međutim, neće u cijelosti biti riješen problem jer kvaliteta života ljudi na tom području ovisi o priključenosti na izgrađenu infrastrukturu. Kako je na jučerašnjem sastanku kazao Davor Rukavina, direktor Vodovoda zapadne Slavonije, kao značajan problem se ističe izrazito mala priključenost na vodovod koji iznosi tek 56 posto iako pokrivenost vodovodnom mrežom iznosi 91 posto.

Namjera je stoga povećati priključenost na sustav javne vodoopskrbe izgradnjom kućnih priključaka. Građani to mogu učiniti besplatno jer su u projektu Razvoj vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška za to osigurana sredstva. Uvjet je, kako naglašava Rukavina, da se građani prijave do 30. travnja.

Treba navesti da u ovaj projekt nije uključeno naselje Ljupina, što izaziva revolt mještana jer oni koji se žele priključiti na vodovod moraju platiti naknadu. Sa takvim stanjem nije zadovoljan ni gradonačelnik Vinko Grgić koji kaže da tu sada nije moguće ništa učiniti jer Ljupinja nije, nažalost, uvrštena u projekt ove aglomeracije, iako je po njegovom mišljenju trebala biti.

Ljupina će, kako doznajemo, biti riješena kroz aglomeraciju općine Vrbje. Do tada će Ljupinci, ako žele vodu iz gradskog vodovoda morati platiti priključak.

Related Post