Asfaltiranjem kolnika završena rekonstrukcija i obnova Gundulićeve ulice

2217 0

Tekst i fotografije Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 16. travnja 2024. –  Postavljanjem asfalta na kolnik završeni su danas radovi na modernizaciji, rekonstrukciji  i kompletnom uređenju sa zelenilom Gundulićeve ulice. Radove je financirao grad  Nova Gradiška iz svojih sredstava. 

Kao pojačano održavanje djelatnici  Eko-konga su obavili rekonstrukciju i proširenje pješačkih staza s jedne i druge strane ulice koje su bile oštećene još u vrijeme plinofikacije. Izgradili s  i nova parkirališna mjesta i tako da parkiranje više nije koso kao do sada, već horizontalno. 

Kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić zbog komunalne infrastrukture postavljene pod zemlju na pješačke staze postavljene su  kocke. Bit će to praksa i ubuduće prilikom modernizacije pješačkih staza u gradu. Razlog su radovi na novoj infrastrukturi prilikom kojih će se kocke izvaditi  i potom nakon završetka vratiti nazad i izbjeći  oštećenja kakva su do sada „krasila“ gradske pješačke staze nakon rezanja i krpanja oštećenja.  

Završetkom radova na rekonstrukciji  jedne od najprometnijih ulica u gradu,  Gundulićeva ulica promijenila je izgled, a Grad na duže vrijeme riješio još jednu od gradskih ulica.

Related Post