“Aurora” održala prvu godišnju skupštinu

1554 0

Autor: Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Mlada Vokalna skupina “Aurora” prije godinu dana počela je s radom i donijela pravo osvježenje u glazbenom izričaju. Za ovo kratko vrijeme broje 19 nastupa, kao sudionice različitih manifestacija, svečarskog, ali i humanitarnog karaktera.

Prvi nastup bio je 29. travnja 2017. na 18. međunarodnom sportskom susretu invalida “Bljesak 2017” u Slavonskom Brodu, a potom su uslijedili i nastupi u Župi Bezgrješnog začeća BDM na Majčin dan, u crkvi sv. Terezije Avilske na 4. “Terezijanumu”-Smotri pjevačkih skupina “a capella”, završnoj priredbi starijih vrtićkih skupina “Radosti” i “Maslačka”, na 18. Kuglačkom susretu Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i 25. obljetnici osnutka Udruge, na 25. obljetnici osnutka 3. gardijske brigade “Kune”, na 2. Tortijadi i limunijadi” (humanitarni program u organizaciji Udruge za autizam “Sunce”), na 3. “Letu s Gavranom” i predstavljanju knjige Mire Gavrana “Nekoliko ptica i jedno nebo”, predstavljanju zbirke pjesama “Sonatine” Sanje Šimić, sajmu vjenčanja u NG, na godišnjem koncertu HPS “Slavča” “Na te mislim”, svečanoj sjednici uz Dan grada, kao i na paljenju 2. adventske svijeće. Očekuje ih nastup i na predstavljanju knjige “Moja dva stoljeća” prof. Nevenke Nekić 21. veljače 2018., a po svemu sudeći i vrlo bogata glazbena godina. Valja napomenuti kako pjevaju i na vjenčanjima. Njeguju duhovnu, domoljubnu, popularnu, stranu i domaću modernu glazbu, kao i obrade tradicijskih pjesama, a izvode ih troglasno.

Okupljaju se u prostoru Industrijsko-obrtničke škole gdje su 19. veljače održale i svoju prvu redovnu godišnju skupštinu na kojoj su ugostili i zamjenicu gradonačelnika Ivanu Trupina te gradskog vijećnika Mateja Zborila.

Skupštinu je otvorila predsjednica Marinela Banovčić, a iz financijskog izvješća bilo je vidljivo da su prikupljena sredstva samo iz članarine, a uz vrlo skromne zahtjeve i pažljivo poslovanje iznos od 700 kn prenose u ovu godinu.

U planu im je nekoliko projekata u koje će uključiti najmlađe i najstarije stanovnike grada, a natjecat će se i za projektna sredstva iz gradskog proračuna.

Zadovoljstvo njihovim radom i umjetničkim pjevanjem izrazila je i pohvalila ih Ivana Trupina te, među ostalim naglasila kako se izuzetno dobro osjeća u njihovom društvu.

– Osjeti se da ste istinske zaljubljenice u glazbu i pjesmu, ali i da djelujete kao obitelj u kojoj je vrlo pozitivna energija koju širite i na druge- istaknula je Ivana Trupina.

O “AURORI” UKRATKO

Vokalna skupina aktivno djeluje od ožujka protekle godine. Osnovana je s ciljem okupljanja ljubitelja moderne glazbe te razvijanja i unapređivanja kulturno-umjetničkog amaterizma na području glazbe u Novoj Gradiški. Pjesme izvode višeglasno “a capella” te uz instrumentalnu pratnju. Umjetnička voditeljica “Aurore” je Veronika Terzić, predsjednica Marinela Banovčić, a uz njih su u umjetničkom odboru još i Danijela Šmuljić Matošević, Irena Bilić.

Prvu godišnju skupštinu “Aurora” je završila vedrim druženjem i, naravno, uz pjesmu.

Related Post