BEZ RAZLOGA PRIJETIO SMRĆU

426 0

22. studeni 2013. – Policijski službenici Policijske postaje

Okučani, proveli su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela prijetnje, kojom prilikom su utvrđeni i elementi prekršaja. Naime, dana 18. studenoga, oko 14 sati, u policijskoj postaji je prijavljeno remećenje javnog reda i mira. Policija je utvrdila, da je 17. studenoga, oko 21.30 sati u ugostiteljskom objektu, na okučanskom području, 47-godišnjak narušavao javni red i mir, jer je bez posebnog povoda, fizički i verbalno uz prijetnje smrću, napao 45-godišnjaka, a daljnji napad spriječili su gosti. Policija protiv 47-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

OSTAVILA OTKLJUČAN AUTO I OSTALA BEZ NOIVCA – Jučer, oko 13.45 sati, 39-godišnjakinja je prijavila policiji, da joj je oko 8.30 sati, u Slavonskom Brodu, Trg kralja Tomislava, dok je otišla u vrtić, iz otključanog osobnog automobila otuđena torbica sa osobnim dokumentima, novcem, mobitelima, bankovnim karticama. Potom je na bankomatu sa njezinog računa dignuto više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela krađe.

 

KRAĐA BICIKLA – Oko 22.25 sati, jučer, u Novoj Gradiški, Trg kralja Tomislava, otuđen je muški bicikl, kojeg je 54-godišnji vlasnik ostavio otključanog, a prekjučer je u Slavonskom Brodu, iz otvorenog hodnika zgrade u Ulici Tome Bakača, otuđen otključani bicikl, vlasništvo 39-godišnjaka. Policija traga za otuđenim biciklima i počiniteljima kaznenih djela krađe.

 

UHVAĆENI PROVALNICI – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četiri muške osobe u dobi od 19, 20, 26 i 31 godina, policija je potvrdila sumnju u počinjenje četiri kaznena djela teške krađe. Pritom je utvrđeno, da su početkom srpnja, u Slavonskom Brodu, 19-godišnjak, 20-godišnjak i 26-godišnjak provalili u prostorije sportske dvorane, otuđivši trimer, više brusilica i bušilica, više dresova i sitni novac iz aparata za tople napitke. U drugom slučaju, 20-godišnjak je sredinom rujna, provalio u osnovnu školu na području Slavonskog Broda, otuđivši LCD TV, dok je sredinom studenoga, 20-godišnjak zajedno sa 31-godišnjakom, provalio u istu školu, otuđivši pritom LCD TV i računalo. U četvrtom slučaju, 20-godišnjak i 31-godišnjak su u drugoj polovici listopada, na području Slavonskog Broda, provalili u kontejner, vlasništvo tvrtke iz Slavonskog Broda, otuđivši motornu pilu, bušilicu, brusilicu i više komada građevinskog alata. Ovim kaznenim djelima, vlasnicima je prouzročena šteta, koja bez stručne procjene iznosi iznad 30 tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad, na pronalasku drugih počinitelja ovih kaznenih djela, te Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, dostavljaju posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama.

 

ODBACIO BICIKL I 55 GRAMA MARIHUANE – Policijski službenici Službe kriminalističke policije, jučer su prekršajno prijavili 25-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Naime, dana 20. studenoga, oko 17.45 sati u Slavonskom Brodu, u Bakačevoj ulici, uočili su 25-godišnjaka na biciklu, koji je vidjevši policiju, odbacio bicikl i 55 grama biljne tvari (koja podsjeća na opojnu drogu marihuanu), davši se u bijeg trčeći kroz okolne ulice. Naknadno je uhićen, a pretragom doma i prostorija koje koristi 25-godišnjak pronađeno je 6 grama biljne tvari (marihuana).

 

UHVAĆENA EKIPA DRVOKRADICA – Kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenih djela krađe, za koja su osumnjičili trojicu muškaraca u dobi od 41, 45 i 50 godina. Tijekom rujna i listopada, trojica muškaraca su motornim pilama, u šumi na području općine Bebrina, posjekli više raznih stabala, koje su izrezali u metre, te dio prodali, dok je dio otuđenih drva vraćen oštećenoj općini Bebrina. Šteta koja je na ovakav način pričinjena, bez stručne procjene iznosi oko 20 tisuća kuna. Trojica osumnjičenika, kazneno su prijavljena.

 

BEZ RAZLOGA PRIJETIO SMRĆU –  Policijski službenici Policijske postaje Okučani, proveli su kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela prijetnje, kojom prilikom su utvrđeni i elementi prekršaja. Naime, dana 18. studenoga, oko 14 sati, u policijskoj postaji je prijavljeno remećenje javnog reda i mira. Policija je utvrdila, da je 17. studenoga, oko 21.30 sati u ugostiteljskom objektu, na okučanskom području, 47-godišnjak narušavao javni red i mir, jer je bez posebnog povoda, fizički i verbalno uz prijetnje smrću, napao 45-godišnjaka, a daljnji napad spriječili su gosti. Policija protiv 47-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

NAPAO TAKSISTU – Jučer, u vremenu od 16 do 16.30 sati, u Slavonskom Brodu, tijekom vožnje u Taxi-u, 31-godišnjak je narušavao javni red i mir, te je zbog ranijih nesuglasica, verbalno, a nakon što su stali i fizički napao 39-godišnjeg vozača. Pritom nije bilo težeg ozljeđivanja. Policija je 31-godišnjaka zatekla, oko 17 sati, u ugostiteljskom objektu u alkoholiziranom stanju, te od njega oduzela nekoliko tableta koje se nalaze na popisu opijata, a za koje nije imao liječničku dokumentaciju. Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Related Post