Biblijska zajednica župe Bezgrješnog začeća BDM

1083 0

Autor  Višnja Mikić

NOVA GRADIŠKA, 26.  lipnja 2018. –  – Zajednica je radom počela prije 10 godina.  Sedmoro prvih članova sastalo se s tadašnjim župnikom, mr Pericom Matanovićem  koji ih je usmjerio kako čitati  „knjigu nad knjigama“ –  Bibliju i kako rasti u vjeri. Broj članova zajednice danas kreće se između  10 i 15 članova. Sastaju se utorkom nakon svete mise, u zimskom periodu u 18.30 sati, a  ljeti sat kasnije.  Sastancima povremeno budu nazočni  đakoni u župi, a najuporniji,koji su ih pratili za vrijeme đakonata u Novoj Gradiški  bili su  Mario Matijević,  Mario Mazanik, Marko Čubelić i Dejan Ilić, kao i svi kapelani kad  im je vrijeme to dozvoljavalo. Članovi zajednice zahvalni su i sadašnjem  župniku, Branku Gelemanoviću, koji prati i podržava njihov rad.

Na 20. susret zajednice došlo  im je   petoro prijatelja iz  Biblijske zajednice u Velikoj Gorici, a svoj 210. susret  zajednica  je održala upravo u Velikoj Gorici, kamo je išla sa župnikom Matanovićem.  Do sredine lipnja ove godine novogradiška biblijska zajednica održala je ukupno 340 susreta

Pročitali su u cijelosti Novi zavjet. Stari zavjet čitali su parcijalno, a u cijelosti Knjigu Postanka, Knjigu Izlaska, Knjigu proroka Izaije, Knjigu o Esteri i Knjigu Otkrivenja.

Skoro četiri godine uspješno su pripremali uvodna čitanja za velike svete Mise. Vodili  su duhovsko bdijenje šest godina, a posebno dojmljivo, ističu,  bilo je ovogodišnje. Sudjelovali  su u svim bdijenjima Velikog petka i svim Biblijskim bdijenjima u  župi. Nekoliko članova uključilo se i u Biblijsko bdijenje u  župi  sv Vida u Okučanima.

Susrete prvih šest mjeseci u godini redovito zaključuju zavjetnim hodočašćem na Gospino polje iznad Bilog Briga u župi Vrbova, što su učinili i proteklog tjedna. Tako su, uz drevni Gospin  lik, na mjestu gdje je marijanska pobožnost prisutna od  13.st. započeli svoj  ljetni predah.

 

Related Post