BICIKLISTIČKI KLUB „SVETI FRANJO“

1387 0

OKUČANI, 11. studeni 2014. – Biciklistički klub „Sveti Franjo“ više je od sportske udruge. Osim što okuplja bicikliste starije i mlađe dobi, promiče biciklizam kao jednu od sportskih grana i načina očuvanja zdravlja i zdravog života,

ovaj klub i njegovi članovi sudionici su i drugih događanja i manifestacijama u Okučanima. Kako kaže predsjednik kluba Šimun Klkarić ove je godine bilo dosta aktivnosti, ali s opredjeljenjem na biciklizam kao sportsku disciplinu. Ipak, nije to bio samo biciklizam.

-Za razliku od prošlih godina, kada se BK „Sveti Franjo“ bavio samo biciklizmom, prošle i ove godine smo bili uključeni u brojne druge aktivnosti u što smo utrošili dosta energije i vremena. Ove smo se godine bazirali više na biciklizam, na bicikločašće u Međugorje, Pomilačje i na duže rute. Organizirali smo biciklijade u našem mjestu, kao što je bila biciklijada Okučani – Ivanovac. Bila je to biciklijada za djecu i odrasle, a ujedno i edukativno natjecanje za djecu od 5. do 8. razreda o poznavanju prometnih pravila. Prva nagrada je bio bicikl vrijedan 2.000 kuna. U našem programu je da organiziramo barem dvije takve biciklijade, okupljamo mlade, posebno iz osnovne škole, i uvodimo ih u svijet biciklizma – kaže Šimun Klarić.

Dodaje da je BK „Sveti Franjo“ imao ove godine čast prošlog vikenda sudjelovati u Spomen maratonu, manifestaciji prijateljstva između Okučana i Tsazara.

-Prošle godine smo tu manifestaciju obilježili simboličnom voženjem od Pustare do centra Okučana. Ove godine smo se odlučili za nešto veću žrtvu i vožnju do Mađarske i mjesta Tsazara na dionici dugoj 189 kilometara. Sudjelovalo je devet biciklista i jedan logističar koji nas je pratio u kombi vozilu.

U Tsazaru su u nedjelju zajedno s izaslanstvom Općine Okučani sudjelovali na svečanosti koju je pripremio grad Tsazar u povodu 16. obljetnice prijateljstva Okučpana i Tsazara.

Related Post