BIL ME NANO U KUPINU DALA

2123 0

S ciljem očuvnanja tradicijske baštine i njene promidžbe u subotu je u dvorani Zelengaj u Velikoj Kopanici održala Šokačka zabava i drugi izbor najljepše mlade u narodnom ruhu pod nazivom “Bil me mamo u Kupinu dala”.

Kako su najavljivali organizatori Šokačke zabave KUD-a Kupina iz Kupine, cijela večer protekla je u šokačkom duhu, pa su se tako mogla kušati starinska, tradicijska jela, poslušati šokačke pjesme i vidjeti ples i razne igre. Okupljene je zabavljao TS Zdenac, a na Šokačkoj večeri nazočili su i župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović.

Župan je, pozdravljajući okupljene istaknuo kako podržava sve manifestacije koje pokazuju raznolikost i bogatstvo naše kulturne baštine i za cilj imaju očuvanje naše tradicije od zaborava.

 

Stručni žiri u sastavu: Marija Raguž dipl. etnolog; Martina Mišetić, mag. etnolog; Antun Božić, student etnologije i kulturne antropologije, ocijenio je da najljepša nošnja ove godine pripada Valentini Banovac iz Cernika, kojoj su nagrade uručili župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović.

Related Post