Biskup čestitao Židovima Roš Hašana, Jom Kipur i Sukot

861 0

Autor Požeška biskupija

POŽEGA, 19. rujna 2020. – Prigodom židovske Nove godine – Roš Hašana te blagdana Jom Kipur i Sukot, požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je Kotelu Da-Donu, glavnom Rabinu Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj te Lucianu Moši Preleviću, glavnom rabinu Koordinacije židovskih općina u Republici Hrvatskoj sljedeću čestitku:

„Židovska Nova godina – Roš Hašana snažan je podsjetnik na najizazovniju činjenicu: pojavu života i svijeta! Prikazavši u Knjizi postanka kako je Stvoritelj autor sve postojeće stvarnosti, biblijski pisac dodaje: „I vidje Bog da je dobro“. Zajedno s Vama divim se dobrom Božjem stvoriteljskom djelu! Čestitam Novu godinu Vama i svim članovima Vaše zajednice riječima “Šana tova!“ Molim da tijekom 5781. godine u vašoj svakodnevici, usred nemalih poteškoća u kojima se nalazimo, pobjeđuje ono dobro što ga je Bog utisnuo u svakoga pojedinog od nas kad nas je pozvao u život.

Osim toga, od srca Vam želim plodne dane desetodnevne pokore, koja slijedi nakon Nove godine, te čestitam blagdan pomirenja – Jom Kipur, sjedinjujući se s Vama i svim članovima zajednice u spomenu na vaše preminule. Čestitku Vam upućujem i prigodom blagdana Sukot, u čijem su središtu sjenice, svojevrsni podsjetnik na provizornost našega zemaljskog hoda prema zemlji obećanja, konačnoj domovini, koji na svoj način označuje putovanje izabranog naroda pustinjom“, kaže u čestitci biskup Škvorčević.

Related Post