BISKUP ŠKVORČEVIĆ ČESTITAO BOŽIĆ PRAVOSLAVNIMA

1170 0

POŽEGA – Prigodom Božića po Julijanskom kalendaru biskup Antun Škvorčević uputio je čestitke određenom broju pravoslavnih vjernika, prvenstveno episkopima, među kojima je i ekumenski patrijarh Bartolomej,

mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić, episkop osječko-poljski Lukijan Vladulov i episkop slavonski Jovan Ćulibrk. Biskup im je svima zahvalio za primljenu božićnu čestitku te njima, svećenstvu, monaštvu i Božjem narodu kojem su na čelu poželio radosnu svetkovinu Isusova rođenja.

 

Patrijarhu Bartolomeju biskup je zahvalio za darove koje je od njega primio prigodom posjeta Hrvatskoj minulog mjeseca rujna, te mu je spomenuo kako se Katolička Crkva u jasenovačkoj župnoj crkvi svakog petka prije nedjelje Cvjetnice, na Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika, sjeća svih žrtava, srpskih i hrvatskih, kako za vrijeme i nakon II. svjetskog rata, tako od 1991. do 1995. u Hrvatskoj. „U poniznosti i srcem skrušenim molimo Gospodina da svi, katolici i pravoslavni, budu sposobni priznati i oplakati žrtve, ne samo svoje vlastite nacije, nego i druge, tražeći oprost naših uzajamnih grijeha i pomirenje među narodima i crkvama u duhu Evanđelja“.

Related Post